– Skylten är på väg! Johan Wiklund har öppnat en butik här på Rådmansgatan med ekologiska kosmetikaprodukter från Jokkmokk. Foto: Josefine Thureson Kämpe

Norrlänningar öppnar ny ekobutik i Vasastan

Syskonen Johan Wiklund och Anna-Lena Wiklund Rippert ville ta lite av Jokkmokk till Stockholm. Nu öppnar de sin andra butik med ekologiska kosmetikaprodukter – i Vasastan.

  • Publicerad 15:11, 1 feb 2019

Den 21 januari öppnade den nya butiken c/o Gerd på Rådmansgatan 88.

Det är norrlänningarna Johan Wiklund och Anna-Lena Wiklund Rippert som står bakom företaget och som sedan tidigare har butik och fabrik i Jokkmokk.

– Jag älskar Vasastan, det är helt fantastiskt. Det är nära till allt, säger butikschefen Johan Wiklund som själv varit Vasastansbo en gång i tiden.

Butiken säljer egna ekologiska kosmetikaprodukter för hår- och hudvård som tillverkas i fabriken i Jokkmokk. De använder bland annat örter och bär från Lappland i sina produkter.

Vill minska klimatpåverkan

– Det finns så otroligt mycket dåliga saker i kosmetiska produkter. Vi vill visa att det går att göra fina och lyxiga produkter som inte har en negativ påverkan på djur, natur och människa, säger Johan Wiklund.

Målgruppen är medvetna konsumenter – något det finns gott om här, anser butikschefen.

– Det kan vara den typiska Vasastansbon med karriär, full fart, familj och barn som vill göra medvetna val.

– Men den målgruppen finns även i Jokkmokk på landsbygden, tillägger han.

De kommer även hålla kurser i hur man kan plastbanta sitt badrumsskåp, hur man tar hand om sin hud samt ha "hardcore" terapeuter på besök, berättar Johan Wiklund.