Ny. Peter Ågren är ny chef för Norrmalmspolisen. Foto: StockholmDirekt

Norrmalms nya polischef vill ha din hjälp

Peter Ågren har hunnit vara chef för Norrmalmspolisen i en månad sedan han lämnade Södermalm. Nu vill han veta vad du vill att polisen ska jobba med nästa år.

  • Publicerad 15:33, 7 nov 2018

Polisen ska uppdatera sina medborgarlöften inför 2019 och vill veta vad invånarna på Kungsholmen, Östermalm och i Vasastan vill att de ska prioritera. Medborgarlöftena innebär att de brott som invånarna uppmärksammar, och det som gör deras vardag otrygg, ska väga tungt när polisen prioriterar sin verksamhet. Löftena bygger också på vad poliserna ute på gatan ser, hur brottsstatistiken ser ut och vad underrättelsetjänsten bidrar med.

– Vi är alltid intresserade av att veta var allmänheten vill ha sin lokalpolis. Vi har mycket att göra men är inte alltid låsta, ibland uppstår luckor och då kan vi göra engångsinsatser. Det kan till exempel handla om ordningsstörningsproblem eller trafiksituationer, säger Peter Ågren, nytillträdd chef för polisområdet Norrmalm där Kungsholmen, Östermalm, Vasastan och Lidingö ingår.

Södermalms polischef slutar

Tidigare var han chef för Södermalmspolisen.

– Norrmalm är lite mer komplext än Söder eftersom det är flera olika områden som har sina unika problembilder, säger Peter Ågren och fortsätter:

– Men vad folk anser som problem brukar gå i ungefär samma tonart. Många upplever problem med ordningsstörningar, ofta missbrukare som uppehåller sig på olika offentliga platser och skrämmer folk.

Ny satsning ska stoppa droghandeln på Plattan

Den som vill vara med och påverka vad polisen ska prioritera 2019 kan göra det via den här länken.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33