Guld. Norrort basket tog i helgen hem segern i Basketettan men en överlägsen säsong bakom sig. Foto: Malin Jochumsen

Norrort basket vinner guld i Basketettan

Det var med en överlägsen säsong i ryggen som Norrort Basket vann finalen i basketettan. Nu ska klubben bestämma om de ska gå upp i superettan.

  • Publicerad 14:07, 3 apr 2019

Det blev en klar vinst för Norrot Basket när de slog Bankeryd på hemmaplan i Fribergahallen i söndags. Finalen Basketettan slutade med resultatet 93-78.

– Det känns jättebra, det har varit en lång säsong så det var skönt att få en sista vinst på hemplan, säger Roger Lundin, coach för Norrort Basket.

Laget är med sina 18 raka vinster obesegrade i basketettans norra division. Vinsten handlar enligt Roger Lundin delvis om att killarna spelat tillsammans i många år.

– I år har vi tränat bra och vi har inte haft några skador. Men främst har en väldigt bra sammanhållning och kul tillsammans, säger Roger Lundin.

Norrot Basket är en sammanslagning av Täby Basket och Djursholms Indians, som gjordes 2013. Efter sammanslagningen har Roger Lundin bara sett fördelar.

– Det har fungerat oerhört bra. Vi har fått väldigt många spelare att stanna kvar, annars är det vanligt att de slutar i den här åldern. Det känns som att vi gör en samhällstjänst, för istället för att de hänger på stan blir de bra på idrott och blir bra människor, säger han.

Stämningen på Fribergahallen i söndags var över förväntan, berättar Roger Lundin.

– Det var fullsatt, mycket glädje och väldigt god stämning. Att alla våra supportrar ska ha ett jättetack för stödet och alla funktionärer som jobbar stenhårt, så vi kunde koncentrera oss på att spela, säger han.

Om laget nu ska ta steget upp till Superettan är ännu inte bestämt.

– Rent sportsligt vill vi det men det är en ekonomisk fråga.

Vad skulle det betyda för klubben om ni valde att gå upp?

– Det ökar vår status gentemot basket-Sverige. Går vi upp så hoppas vi på mer publik och kanske fler sponsorer, säger han.

QUIZ: Hur bra koll har du på rondellerna i Norrort?

Nyheter ✓Platserna ✓Stilarna ✓Reglerna ✓Byggprojekten Ska du ut och köra i Norrortstrafiken kan du knappast undgå dem – rondellerna. Men vad har du lagt på minnet om dem? Minst fem rätt, annars får du ta bussen istället!fredag 14/6 16:59

Häng med en timme på playan i Näsaäng

Nyheter Vi tog tempen på Täbybadarna Häng på en timme på beachen! I vår artikelserie ”En timme i” hänger vi runt i en timme och fångar det som händer. Den här gången landade vi i Näsaäng och träffade badande barn och kitesurfare.fredag 14/6 16:53
Stockholm Direkt