PROVÅKA. Nu får ett antal bilpendlare gratis testa SL. Foto: Mostphotos

Norrortsbor kan få provåka gratis med SL

Du som är Norrortsbo och brukar ta bilen till jobbet har nu chansen att under två veckor få provåka gratis med SL.

  • Publicerad 16:03, 13 feb 2020

Ofta finns det bättre bussförbindelser mellan hemmet och arbetsplatsen än vad man tror.

Under våren genomför Arriva och SL en kampanj för att locka fler bilister att ställa bilen hemma. 15 000 personer kommer under två veckors tid att få åka gratis med pendeltåg, bussar, tunnelbana och Roslagsbanan.

Kampanjen riktar sig till de personer som inte redan har ett SL-kort och pågår från den 23 mars till och med den 5 april. Den gäller för boende i Upplands Väsby, Sollentuna, Vallentuna, Täby, Danderyd, Österåker, Vaxholm och Kista.

Vill hitta nya resenärer

Det går att ansöka på SL:s hemsida för att få vara en av de som under två veckor får ett gratis SL-kort.

– Ofta finns det bättre bussförbindelser mellan hemmet och arbetsplatsen än vad man tror. Att bjuda arbetspendlande bilister på resor är ett smart sätt att hitta nya resenärer till kollektivtrafiken. Om vi samtidigt kan främja hälsan genom att man rör på sig mer när man åker kollektivt, är det en stor bonus, säger Thomas Hansen, marknadsansvarig på SL, i ett pressmeddelande.

SL har länge genomfört provåkarkampanjer och sett att resandet ökar som ett direkt resultat av kampanjerna. Mellan 25 och 30 procent av provåkarna blir nya resenärer, som reser minst två dagar i veckan med SL.

Stockholm Direkt