Relativt lugn helg för Norrortspolisen. Foto: Mostphotos

Norrortshelgen: Misstänkt grov rattfylla och inbrott

I lördags kväll kontaktade en privatperson polisen sedan denne sett en pistol på Roslagsbanans spår. Mycket riktigt var det en puffra, men bara till för lek. I övrigt rapporteras det om flera inbrott under Norrortshelgen som gått.

  • Publicerad 09:04, 29 jan 2018

Klockan var strax innan 20 i fredagskväll då en en person såg en pistol ligga på Roslagsbanespåret vid Enebybergs station.

– Mycket riktigt, det stämde att det var en pistol, men en leksakspistol. Vi slängde bort den, säger Sven-Erik Olsson vid Stockholmspolisen.

Helgen i Norrort har generellt varit relativt lugn. Några stölder har inrapporterats från Ica Kvantum i Täby där unga personer tvingats hämtas upp av sina vårdnadshavare.

Flera inbrott har också anmälts. Blendavägen i Täby fick ovälkommet besök, liksom Hallongränd i Enebyberg och Eketorpsvägen i Djursholm.

Hittade grannens tillhörigheter

I Vallentuna misstänks en person för grovt rattfylleri sedan hen ska ha kört av Lindholmsvägen i Vallentuna.

– Det var på kvällen den 26:e (i fredags) som en anmälare ringde in, säger Sven-Erik Olsson.

Också Vallentuna har drabbats av inbrott.

I en skog hittade en person sin grannes tillhörigheter (bland annat apotekskort) vid förmiddagen på söndagen. När hen gick för att överlämna ägodelarna visar det sig att grannen på Tunavägen drabbats av inbrott. Balkongdörren var uppbruten.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ryttarna: "För farligt att rida i trafiken"

Nyheter "Då tar han upp fingret" Allt för få stannar eller ens saktar ner när man ska gå över vägen med sin häst – det menar ryttaren Hannah Byrud.fredag 25/5 15:56

Nya trenden: Tjuvar länsar trädgårdar

Nyheter "Specialiserat sig" Att sno gasoltuber är ett brott som ökar mer och mer i Norrort. Lokalpolisen Jan Berlin menar att även allt fler grillar och gräsklippare försvinner.fredag 25/5 12:03

Vi är stockholm