PRISAS. Norrtulls SK prisas för sitt integrationsarbete. Foto: Sacharias Källdén.

Norrtulls SK får fint integrationspris

Fadderfamiljer, skänkta träningskläder och innebandy för nyanlända och etablerade mammor. Nu belönas Norrtulls SK av staden för sitt integrationsarbete

  • Publicerad 15:24, 20 jun 2018

Som Vi i Vasastan tidigare skrivit har Norrtulls SK de senaste åren arbetat hårt med olika projekt för att ta emot nyanlända barn och ungdomar – men också vuxna. Nu belönas man med stadens Nelson Mandela-pris, som ska "belöna och uppmärksamma goda initiativ för en mer öppen och integrerad stad."

Pressade klubbar tar ansvar för integrationen

Idag har klubben cirka 50 nyanlända barn och unga i verksamheten där de tränar med jämnåriga etablerade stockholmare och där de nyanlända även tilldelas fadderfamiljer för att kunna erbjuda extra stöd och gemenskap. Även föräldrar bjuds in för att skapa gemenskap och klubben har även i år startat innebandyverksamhet för nyanlända och etablerade mammor.

Massor av aktiviteter för nyanlända i sommar

Dessutom har klubbens medlemmar skänkt träningskläder och skor och klubben har stått för ett träningskit så att de nyanlända barn- och ungdomarna ser ut som alla andra spelare i klubben och har samma förutsättningar att vara med på lika villkor.

Klubben får nu 50 000 kronor av staden för sitt arbete och den prisutdelningen kommer att ske under Stockholms Kulturfestival dem 17 augusti. Det är det 20 året som staden deras ut Nelson Mandela-priset.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

"Jag hade handen på Eddie Vedders kuk lite för länge"

Nyheter Kändisfotografen från Söderort om rockvärldens största svin I tre decennier har han fotograferat rocken och dess kändisar i Stockholm. Nu släpper han boken "Let there be rock" med personliga favoriter, många som aldrig publicerats förr. Johan Bergmark...tisdag 20/11 20:00

Ny barbershop satsar på stjärnfylld gatufest

Nyheter "En fest för grannarna" – Kända artister väntas uppträda på bakgata på Kungsholmen En ny barbershop "för alla, inte bara hipsters" med kafé har öppnat på Kungsholmen. Nu planerar de bjuda alla nya grannar på stjärnspäckad gatufest med flera lokala aktörer och kända artister.tisdag 20/11 18:21