Norrtulls SK tränar fotboll på Bellevue bollplan. Foto: Sacharias Källdén

Norrtulls SK utökar satsning för nyanlända

Nu utökar Norrtulls SK sitt integrationsprojekt och fler nyanlända barn kommer att kunna åka på sociala och sportsliga aktiviteter med sina lag.

  • Publicerad 11:39, 7 nov 2018

I januari i år startade Norrtulls SK ett integrationsprojekt med reducerade priser för nyanlända barn och ungdomar. Hittills har över 70 nyanlända barn fått möjlighet att träna fotboll, innebandy, bordtennis eller handboll och projektet har fått Stockholms stads Nelson Mandela-pris.

Pressade klubbar tar ansvar för integrationen

Nu utökas det genom ett samarbete med hiss- och portkoncernen Motum och fler kommer att ha möjlighet att åka på cuper och andra sociala aktiviteter.

– Det är otroligt positivt att vi genom avtalet med Motum nu kan erbjuda även våra nyaste medlemmar att åka på cuper och andra sociala aktiviteter. Förhoppningen är att det kommer skapa stor glädje och samhörighetskänsla vilket i sin tur kommer att påskynda integrationen ytterligare, säger Johan Brodin från Norrtulls SK i ett pressmeddelande.

Det finns även planer på att utöka projektet ännu mer genom att skapa aktiviteter för föräldrarna till de nyanlända barnen. Till exempel har ett gäng mammor börjat spela innebandy med etablerade svenskar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Nu ska bilister också välja elscooter

Nyheter Tre garage öppnar för populära elsparkcyklar Ställ bilen och ta el-scootern. Det hoppas Stockholm parkering och företaget Voi blir effekten av deras nya samarbete.lördag 17/11 8:30

TV-spel på krogen allt mer poppis

Nyheter ✓"Nördiga" barer lockar blandad publik ✓Lista: Här kan du gamea med en öl i handen 3 500 spel. Det finns att välja mellan på Alex Alucards bar. En bar som är helt dedikerad till tv-spel.fredag 16/11 16:33