Norrtulls SK tränar fotboll på Bellevue bollplan. Foto: Sacharias Källdén

Norrtulls SK utökar satsning för nyanlända

Nu utökar Norrtulls SK sitt integrationsprojekt och fler nyanlända barn kommer att kunna åka på sociala och sportsliga aktiviteter med sina lag.

  • Publicerad 11:39, 7 nov 2018

I januari i år startade Norrtulls SK ett integrationsprojekt med reducerade priser för nyanlända barn och ungdomar. Hittills har över 70 nyanlända barn fått möjlighet att träna fotboll, innebandy, bordtennis eller handboll och projektet har fått Stockholms stads Nelson Mandela-pris.

Pressade klubbar tar ansvar för integrationen

Nu utökas det genom ett samarbete med hiss- och portkoncernen Motum och fler kommer att ha möjlighet att åka på cuper och andra sociala aktiviteter.

– Det är otroligt positivt att vi genom avtalet med Motum nu kan erbjuda även våra nyaste medlemmar att åka på cuper och andra sociala aktiviteter. Förhoppningen är att det kommer skapa stor glädje och samhörighetskänsla vilket i sin tur kommer att påskynda integrationen ytterligare, säger Johan Brodin från Norrtulls SK i ett pressmeddelande.

Det finns även planer på att utöka projektet ännu mer genom att skapa aktiviteter för föräldrarna till de nyanlända barnen. Till exempel har ett gäng mammor börjat spela innebandy med etablerade svenskar.