DIBBER. Dibber ägs av norska Læringsverkstedet som 2017 gick in som ägare i Inspiras skolverksamheter i Stockholm. Rektor Susanne Johansson berättar att modersmål i engelska kommer prioriteras i rekryteringar av ny personal. Foto: Pauline Cederblad/Privat

Norrvikens skola byter namn och profil

Norrvikens skola byter namn till Dibber International Sollentuna. På sikt ska nästan all undervisning ske på engelska, berättar rektor Susanne Johansson.

  • Publicerad 15:48, 10 jan 2020

I dagarna meddelade den fristående skolan, Norrvikens skola, att man byter profil och namn. Skolan, som numera ska heta Dibber International Sollentuna, antar ett koncept från Norge – med mer estetiska kurser och mer engelsktalande undervisning.

Förändringen kommer ske gradvis, påpekar skolans rektor, Susanne Johansson:

– Vi börjar i höst med de yngsta eleverna på skolan. De som har barn på skolan kommer märka av små förändringar. Under våren kommer lärare på skolan utbildas i de olika delarna av konceptet, säger hon och tillägger:

– Inte all undervisning kommer inte ske på engelska. Men stora delar av den.

Norrvikens skola är en av kommunens fristående F-9 skolor med ungefär 290 elever och 27 pedagoger. På onsdag bjuder skolan in till öppet hus.

– Vi kommer se till så att alla känner att de är med i processen. Det blir inte en stor omställning direkt. De eleverna som går i nian nu, exempelvis, kommer inte märka av det.

Varför gör man det här?

– Vi är redo för något nytt som samtidigt rustar eleverna inför framtiden.

Skolan har tidigare haft hög personalomsättning. Hösten 2016 noterade Skolinspektionen flera brister i verksamheten, vilket SollentunaDirekt rapporterade om. Susanne Johansson är rektor sedan 1,5 år och menar att det har blivit bättre.

– Ny personal som kommer rekryteras framöver kommer då ha engelska som modersmål. Dock är det ingen i personalen idag som kommer bli uppsagd, säger hon och tillägger:

– Det har varit en bra struktur på skolan de senaste två åren. Vi har en fantastisk personalgrupp som samarbetar och arbetar kollegialt. Vi ser alla fram emot en spännande resa med Dibber International Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Flera tidiga vårtecken har kommit till Sollentuna

Nyheter "Det är alldeles för tidigt" En bild på ett blommande körsbärsträd i Tors backe skapar diskussioner på sociala medier. Den milda vintern har lett till att flera vårtecken redan börjat komma fram i Sollentuna.fredag 17/1 16:30

Här kan du träna ute på hemmaplan i Norrort

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Runt om i Stockholms län kryllar det av utegym. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge...fredag 17/1 16:03

Hunden som är populärast i Sollentuna

Nyheter "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" Labrador är den populäraste hunden i Sollentuna, det visar siffror från Jordbruksverket. "De är snälla, vackra, lydiga och gillar att arbeta" säger Sollentunabon Lee Rosenberg som har två labradorer.fredag 17/1 11:30
Stockholm Direkt