DIBBER. Dibber ägs av norska Læringsverkstedet som 2017 gick in som ägare i Inspiras skolverksamheter i Stockholm. Rektor Susanne Johansson berättar att modersmål i engelska kommer prioriteras i rekryteringar av ny personal. Foto: Pauline Cederblad/Privat

Norrvikens skola byter namn och profil

Norrvikens skola byter namn till Dibber International Sollentuna. På sikt ska nästan all undervisning ske på engelska, berättar rektor Susanne Johansson.

  • Publicerad 15:48, 10 jan 2020

I dagarna meddelade den fristående skolan, Norrvikens skola, att man byter profil och namn. Skolan, som numera ska heta Dibber International Sollentuna, antar ett koncept från Norge – med mer estetiska kurser och mer engelsktalande undervisning.

Förändringen kommer ske gradvis, påpekar skolans rektor, Susanne Johansson:

– Vi börjar i höst med de yngsta eleverna på skolan. De som har barn på skolan kommer märka av små förändringar. Under våren kommer lärare på skolan utbildas i de olika delarna av konceptet, säger hon och tillägger:

– Inte all undervisning kommer inte ske på engelska. Men stora delar av den.

Norrvikens skola är en av kommunens fristående F-9 skolor med ungefär 290 elever och 27 pedagoger. På onsdag bjuder skolan in till öppet hus.

– Vi kommer se till så att alla känner att de är med i processen. Det blir inte en stor omställning direkt. De eleverna som går i nian nu, exempelvis, kommer inte märka av det.

Varför gör man det här?

– Vi är redo för något nytt som samtidigt rustar eleverna inför framtiden.

Skolan har tidigare haft hög personalomsättning. Hösten 2016 noterade Skolinspektionen flera brister i verksamheten, vilket SollentunaDirekt rapporterade om. Susanne Johansson är rektor sedan 1,5 år och menar att det har blivit bättre.

– Ny personal som kommer rekryteras framöver kommer då ha engelska som modersmål. Dock är det ingen i personalen idag som kommer bli uppsagd, säger hon och tillägger:

– Det har varit en bra struktur på skolan de senaste två åren. Vi har en fantastisk personalgrupp som samarbetar och arbetar kollegialt. Vi ser alla fram emot en spännande resa med Dibber International Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

GUIDE: Här hittar du badplatserna i Norrort

Nyheter ✔Vattenkvalitet ✔Faciliteter ✔Parkering Saknar du playan nu när det rekommenderas att resa mindre? Misströsta inte, det finns gott om badmöjligheter på hemmaplan också. Här listar vi stränderna i Norrort.fredag 3/7 13:15

Byggstart för nya mässområdet nästa år

Nyheter "Efter många års planering kan vi nu äntligen sätta spaden i jorden" Den omstridda detaljplanen för gamla mässområdet har nu vunnit laga kraft. Exploatering av området väntas påbörjas under 2021.fredag 3/7 11:31

Bibblan tipsar: Sollentunaförfattare till sommarens läsning

Nyheter "Det är bra att passa på under sommaren" Bibliotekarien Ofelia Graah-Hagelbäck tipsar om böcker skrivna av Sollentunabor som passar bra i hängmattan under sommaren.onsdag 1/7 11:30
Stockholm Direkt