DIBBER. Dibber ägs av norska Læringsverkstedet som 2017 gick in som ägare i Inspiras skolverksamheter i Stockholm. Rektor Susanne Johansson berättar att modersmål i engelska kommer prioriteras i rekryteringar av ny personal. Foto: Pauline Cederblad/Privat

Norrvikens skola byter namn och profil

Norrvikens skola byter namn till Dibber International Sollentuna. På sikt ska nästan all undervisning ske på engelska, berättar rektor Susanne Johansson.

  • Publicerad 15:48, 10 jan 2020

I dagarna meddelade den fristående skolan, Norrvikens skola, att man byter profil och namn. Skolan, som numera ska heta Dibber International Sollentuna, antar ett koncept från Norge – med mer estetiska kurser och mer engelsktalande undervisning.

Förändringen kommer ske gradvis, påpekar skolans rektor, Susanne Johansson:

– Vi börjar i höst med de yngsta eleverna på skolan. De som har barn på skolan kommer märka av små förändringar. Under våren kommer lärare på skolan utbildas i de olika delarna av konceptet, säger hon och tillägger:

– Inte all undervisning kommer inte ske på engelska. Men stora delar av den.

Norrvikens skola är en av kommunens fristående F-9 skolor med ungefär 290 elever och 27 pedagoger. På onsdag bjuder skolan in till öppet hus.

– Vi kommer se till så att alla känner att de är med i processen. Det blir inte en stor omställning direkt. De eleverna som går i nian nu, exempelvis, kommer inte märka av det.

Varför gör man det här?

– Vi är redo för något nytt som samtidigt rustar eleverna inför framtiden.

Skolan har tidigare haft hög personalomsättning. Hösten 2016 noterade Skolinspektionen flera brister i verksamheten, vilket SollentunaDirekt rapporterade om. Susanne Johansson är rektor sedan 1,5 år och menar att det har blivit bättre.

– Ny personal som kommer rekryteras framöver kommer då ha engelska som modersmål. Dock är det ingen i personalen idag som kommer bli uppsagd, säger hon och tillägger:

– Det har varit en bra struktur på skolan de senaste två åren. Vi har en fantastisk personalgrupp som samarbetar och arbetar kollegialt. Vi ser alla fram emot en spännande resa med Dibber International Sollentuna.

Fler nyheter i Vi i Sollentuna

Hemlig sommarbio anordnas på okänd plats

Nyheter Sugna besökare får själva hitta ledtrådar I augusti visar Stockholms filmfestival tre filmer. Mer information än så ges inte, för tanken är att intresserade själva ska luska reda på var, när och hur det hela går till.måndag 10/8 15:41

Skott avlossade i Sollentuna i natt

Nyheter En utredning om grovt vapenbrott har inletts Natten mot fredagen avlossades skott i närheten av Sollentuna centrum. Ingen ska ha skadats vid händelsen och polisen har inlett en utredning om grovt vapenbrott.fredag 7/8 9:17

Stjärnorna jagar rekord på Vallen

Nyheter Eliten möts i årets Sollentuna GP Snart möts eliten inom friidrotten på Vallen i Sollentuna. Här är listan över några av deltagarna under tävlingen på måndag - och som tippas slå gamla svenska rekord.torsdag 6/8 14:12
Stockholm Direkt