Norsborgs tjejer tar över fritidsgården

Fler tjejer ska ta plats på fritidsgården i Norsborg. Det vill Musikhuset som nu startar United Girls – tjejkvällar då gården bara är öppen för tjejer.

  • Publicerad 17:04, 8 mar 2018

Snart får Norsborgs tjejer en helt egen kväll på fritidsgården. Initiativet till United Girls kommer från fritidsledarna Mathilda Malke och Anna Larsson. En kväll varje vecka kvällarna ska gården bara vara öppen för tjejer och kvinnlig personal.

– Det ska vara högt i tak och känslan ska vara "wow, vad kul det är!". En trygg plats som är deras och där de är fria att utrycka sig. Till exempel bjuder vi in kvinnor från olika yrken som berättar om sina liv och inspirerar. Tanken är att tjejerna själva ska vara med och bestämma vad vi gör, säger Anna Larsson.

En hel del tjejer kommer till gården idag, men det finns en grupp tjejer som man inte når ut till.

– Alla tjejer här i Norsborg får inte umgås med killar och vara ute på kvällarna. Det måste vi förhålla oss till. Såhär kan vi visa både tjejerna och deras föräldrar att gården är en trygg plats och att de kan lita på oss som jobbar här.

Det börjar komma fler och fler initiativ som är separatistiska för tjejer och kvinnor. Varför behövs det?

– Det har väl alltid varit "a man's world", men nu börjar vi tjejer inse att vi är lika mycket värda. Tillsammans stärker vi varandra, om några år kommer behovet av de här platserna inte vara lika stort tror jag.

United Girls

Kvällar för bara tjejer och kvinnlig personal ska dra igång på Musikhuset i Norsborg.

Vill du veta mer eller vara med? Ring 0703-836 078.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.