Petter Stordalen drömmer om ett nytt hotell i Stockholm city. Foto: Johann Bernövall / Mostphotos

Norsk hotellkung vill köpa Centralposthuset

För 12 år sedan köpte Petter Stordalen Centralposthuset i Göteborg och byggde om det till ett flaggskeppshotell. Nu kan den norske hotellmagnaten göra detsamma med det gamla Centralposthuset på Vasagatan.

  • Publicerad 15:26, 20 nov 2017

Det är tidningen Fastighetsvärlden som skriver att regeringskansliet, som idag använder huset som evakueringslokal, är redo att lämna över 24 000 av totalt 30 000 kvadratmeter till Petter Stordalen.

– Det är en fantastisk fastighet. Helt unik. Det är en väldigt intressant byggnad och perfekt för ett hotell, säger Petter Stordalen till Fastighetsvärlden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Redan innan han etablerade sig i Stockholm city med sina två nuvarande hotell så ska Petter Stordalen varit sugen på Centralposthuset, och intresset kvarstår.

– Nu har vi ju två av Stockholms absolut bästa hotell i nyöppnade At Six och Hobo vid Brunkebergstorg. För oss är det klenoder, men vi skulle kunna ha fler, säger Petter Stordalen.

Byggnaden stod klar 1903 och var fram till 2003 postens huvudkontor. Arkitekt är Ferdinand Boberg.

SE FILMEN: Hotellkungen Petter Stordalen "superexcited" över nya takterrassen

Centralposthuset. Foto: Wikipedia

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Karin Ernlund (C): "Stoppa varje onödig regel för byggande"

Nyheter C-toppen i stor intervju inför Stockholmsvalet Inför valet träffar vi alla förstanamn i partierna som vill vinna makten i Stockholm. Det här är Karin Ernlunds och Centerpartiets främsta mål efter valet.lördag 21/7 9:05

Här är parkerna där du får dricka alkohol

Nyheter LISTA: Se vad som gäller för Stockholms alla parker 2018 I vissa parker i Stockholm är det helt okej att öppna bubblet eller ölen till picknickhänget, i andra råder strikt alkoholförbud. Här ser du vad som gäller för "din" park.fredag 20/7 14:43