Vatten. Snart kan du bada på nyrenoverade Norskogsbadet. Foto: Pi Frisk

Norskogsbadet renoveras inför säsongen

Snart är det dags för badsäsongen igen och inför sommaren har Norskogsbadet renoverats med nya duschar, bastu och omklädningsrum.

  • Publicerad 19:23, 5 maj 2020

Snart är det tags att stoppa fötterna i vattnet, men om man vill hoppa i plurret innan det blivit varmt i sjöarna kan man nyttja kommunens utomhusbad, Norskogsbadet.

Under året som gått har man gjort en del renoveringar på badet. Något som Medley, som sköter driften, längtat efter under en lång tid.

– Det är något vi efterfrågat i flera år och det är väldigt uppskattat, säger Jonathan Lombard, anläggningschef på Medley i Täby.

Renoveringsarbetet startade förra året när badet stängde för säsongen. Kommunen har bland annat renoverat toaletterna och omklädningsrummen och i de två bastur som finns på platsen har inredningen bytts ut.

– Man har satt dit ny belysning och nytt kakel, det kommer vara en totalrenovering. Det var ett planerat underhåll, säger Johanna Sikander, fastighetsförvaltare på Täby kommun.

Kostar närmare tre miljoner

Kommunen har även gjort i ordning ett nytt klorhanteringssystem och ställverk som kommer att underlätta driften av badet inför kommande år.

Hela projektet har gått på närmare tre miljoner kronor.

– Det är vårt enda utomhusbad och det är väldigt välbesökt av Täbybor, skolklasser och av Täby sim. Det var länge sedan badet fick en uppfräschning så det var dags, säger hon.

Men tanke på smittspridningen kan öppningen bli förskjuten Enligt Medleys marknadschef Tomas Bjernudd och Täby kommun är planen att öppna den 25 maj, om inget annat beslut kommer.

– Vi kommer att anpassa oss för att minska smittorisken, vilket vi redan gör på våra andra bad. Men planen är att öppna i maj, säger Tomas Bjernudd.

Stockholm Direkt