Slutsålt. M/S Tranan ska ut på tur runt Bromma i april, men biljetterna är redan slutsålda. Foto: Mostphotos

Nostalgitripp till sjöss runt Bromma

För att uppleva gamla minnen anordnar några Brommaveteraner en båttur runt hemorten. Det dröjde inte länge innan alla platser var fullbokade.

  • Publicerad 12:04, 26 feb 2020

Conny Lindberg driver Facebookgruppen "Vi som gick på Alviksskolan i Bromma på 60- & 70-talet", som har flera hundra medlemmar. I gruppen delar de med sig av gamla minnen och fotografier från barndomstiden i Bromma.

En gång per år brukar de även ses för en picknick på Tranebergsängen. Men nu har Conny Lindberg tillsammans med några vänner tagit initiativ till en ny form av nostalgisk träff, i form av en båttur. Det är med 30-talsbåten M/S Tranan som totalt 100 gäster den 18 april kommer att puttra omkring Brommas trakter med start inne på Strandvägen i stan. Kaptenen har även han gått på Alviksskolan.

– Vi kommer att slussa in via Hammarbykanalen in i Mälaren, och sedan åka runt i Brommalandet och åka in och titta vid Ulvsunda, Johannesfred, sedan Kärsön och Drottningholms slott, säger Conny Lindberg.

Slutsålt direkt

Resan beräknas ta fyra timmar innan båten är tillbaka på Strandvägen. Då kan de som vill stanna kvar för en bit mat och allsång. Trots att det är 1,5 månad kvar har platserna redan tagit slut. Conny Lindberg är förvånad.

– Biljetterna tog slut på bara några dagar, jag hade nog inte riktigt trott det. De flesta som åker med är lite äldre och har ett förflutet i Brommatrakten, och det är kul att det fått sådan väldig uppslutning, säger han.

Har ni planer på att göra om det här?

– I sådana fall på någon årlig basis och att ha det på våren. M/S Tranan har en spikad säsong under sommaren då folk chartrar den.

För den som är sugen på att träffa andra Brommaveteraner men inte fått någon plats på båten, kommer picknicken på Tranebergsängen i vanlig ordning att hållas i mitten av maj.

– I år ska vi i samband med den träffen också ha ett studiebesök på Alviksskolans nya museum. Den som vill veta mer kan ansöka om medlemskap i Facebookgruppen, säger Conny Lindberg.