Nova Edorsson från Spånga har spelat Marielle Sundberg i TV4:s humorsuccé Solsidan sedan hon var 8 månader. Foto: Mikael Andersson

Nova, 8, har vuxit upp som Solsidan-Oves dotter

Oftast är hon åttaåriga Nova från Sundby. Men många känner henne kanske som Marielle, dotter till snåla Anette och Ove Sundberg i serien Solsidan. Här ger hon sina tankar om rollen hon haft sedan hon var bara några månader gammal.

  • Publicerad 16:33, 11 dec 2017

"Familjen". Nova tillsammans med "pappa" Ove (Henrik Dorsin) och "mamma" Anette (Malin Cederbladh) på premiären av långfilmen Solsidan. Foto: Lisa Edorsson

Jag gillar allt som har att göra med att stå på en scen och uppträda. Och det är kul att vara med på tv och film. Det är inte alla som får uppleva den känslan. Jag gillar att spela Marielle, hon är rolig. Men hon är väldigt annorlunda från mig. Hon gillar inte riktigt samma färger som jag, jag gillar mest marinblå och svarta kläder. Hon har lite mer lilaaktiga kläder. Och så har hon ränder och rutor. Det brukar inte jag vilja ha. 

Vad är skillnaderna mellan din egen pappa och pappa Ove Sundberg (spelad av Henrik Dorsin reds anm.)?

– Det är väl att Ove är lite rolig.

Haha är pappa inte så rolig?

– Jo, men inte så som han. Ove säger så roliga grejer!

Det är lite svårt med repliker, ibland glömmer man bort och tänker ”vad skulle jag säga nu?”. Och ibland hittar de på nya grejer, nåt roligt som de tycker att man ska säga.

Ibland tar vi om en scen typ tio gånger. Som en scen där vi skulle springa mellan ett slott där det var fest till ett barnkalas. Vi skulle springa jättelångt och fick springa typ tio gånger om och jag blev jätteandfådd. Sen kom den scenen inte med! Jag tror inte det är så många scener jag gjort som inte kommit med, men det är jobbigt när de inte gör det. För man har ju kämpat för att det ska bli bra. 

Den roligaste scenen att spela in tror jag var en där vi var på barnkalas. De blåste massa bubblor, och det var sång. Och Samir och Viktor var där! Jag vill fortsätta i den här serien. Det är kul att gå till inspelningen. För man får alltid saft och några kakor. Och jag gillar kakor.

Nova Edorsson

Ålder: 8

Aktuell som: Har sedan hon var bebis spelat Marielle, dotter till Ove och Anette Sundberg i serien Solsidan, som nu även haft premiär som långfilm.

Familj: Mamma, pappa och tre småbröder

Intressen: Äta glass, simma, sjunga och dansa

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt