Huset. Här är huset som står på platsen i dag. Foto: Uffe Lindeborg

Nu ändras byggplanerna i Kevinge strand

Efter kritik från boende har Danderyds kommun nu skrotat de tidigare byggplanerna vid Kevinge strand. Istället blir det en mindre byggnad med snedtak som ska passa ihop med golfklubbens lokaler.

  • Publicerad 16:07, 12 mar 2019

Nu är det klart att planerna på ett stort flerfamiljshus på platsen där Svenska golfförbundet haft sina kontor i Kevinge strand ändras. Vi har tidigare berättat om boendes kritik mot förslaget som främst handlat om husets höjd och att det inte passar in i området.

– Det kom in över 100 yttranden, i huvudsak negativa. När vi tittade närmare på yttrandena såg vi att det i princip var alla som bodde i området. Och det var inte protester mot att det skulle bli boende – man tyckte helt enkelt att huset var fult, säger Claës Breitholtz (M), byggnadsnämndens ordförande.

Han begärde ett möte med fastighetsägaren som gick med på kommunens nya krav som bland annat innefattar ett brutet tak och att byggnaden ska passa ihop med golfklubbens lokaler, både till färg och form. Huset får inte heller bli högre än det som står på platsen i dag.

Har du fått några hejarop?

– Ja, det har jag faktiskt, jag har blivit uppringd av glada grannar. Det var väldigt roligt, säger säger Claës Breitholtz.

LÄS ÄVEN: Två våningar mer – då ilsknar villagrannarna till

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Klappa Danderyds gäddor på naturdagen i Nora träsk

Nyheter ”Får se riktiga gammelgäddor” Under Naturdagen vid Nora träsk kan man klappa kaniner och hästar – men modiga barn kan också klappa en gädda.måndag 25/3 15:49

En person rånad i Grindtorp

Nyheter Använt stickvapen Mitt på söndagseftermiddagen blev en person rånad i Täby av en maskerad person. Polis kom till platsen men har inte kunnat gripa någon misstänkt ännu.måndag 25/3 9:49