Huges nya hus ska byggas mellan Hälsovägen och Flemingsbergsparken. Foto: Huge bostäder

Nu är bygget vid Hälsovägen igång

Bygget av de nya kvarteren vid Hälsovägen i Flemingsberg är nu i gång. När det är helt klart ska det bli 800 bostäder i nya lägenhetshus och Grantorps första radhus.

  • Publicerad 10:25, 3 okt 2019

Förra veckan samlades politiker och byggbolag vid Hälsovägen i Flemingsberg för att gemensamt sätta spadarna i backen.

Det blev startskottet på den första etappen av de nya kvarteren som ska stå klara för inflytt 2020 eller 2021.

– Det här är starten på hela den delen av Hälsovägen som kommer att bli ett promenadstråk i framtiden. Tanken är att det det ska bli betydligt färre bilar framöver när biltrafiken från Huddingevägen leds om till nya trafikplatsen bakom högskolan, säger Daniel Dronjak (M), kommunstyrelsens ordförande.

209 lägenheter

Den första etappen byggs av NCC på uppdrag av Huge. Det ska bli 209 lägenheter, en förskola samt butikslokaler i bottenplan. 81 av lägenheterna ska vara studentlägenheter.

Kvarteret ska bestå av tre hus i varierande höjd. Det högsta ska vara tio våningar högt. Enligt Huge bostäder ska lägenheterna variera i storlek för att göra plats både för stora familjer och singelhushåll. Hela kvarteret ska vara färdigt 2022.

Totalt ska det bli 800 bostäder i tre stora kvarter med öppna innergårdar. Bebyggelsen ska vara blandad med radhus, 5–8-våningshus och höghus upp till 16 våningar. Radhusen ska byggas ut mot Spektrumgången och Flemingsbergsparken.

De tänkta nya kvarteren enligt detaljplanen. Foto: Huddinge kommun

Huge ska bygga tre lägenhetshus i olika höjd. Den här vyn är från Hälsovägen. Foto: Huge bostäder

Radhus. Det här är en visionsbild från detaljplanen som visar radhusen ut mot Spektrumgången. I slutändan kommer de förmodligen se lite annorlunda ut.

Äldre visionsbild ur detaljplanen som visar området från Hälsovägen med nya spårvägen Spårväg syd som rullar fram mellan bilvägarna.