Rörigt. Nu är det bökigt på Fridhemsplan igen. Foto: Sacharias Källdén

Nu är byggstöket tillbaka på Fridhemsplan

Från ett byggstök till ett annat. Nu ska det piffas till vid Fridhemsplan igen.

  • Publicerad 11:40, 6 sep 2018

Byggdammet har knappt lagt sig efter stadens projekt med att bredda trottoaren vid Drottningholmsvägen innan det är dags igen. Den senaste tiden har byggnadsställningar rests och verksamheternas fönster längs fastigheten på Drottningholmsvägen 14-22, har plockats bort och ersatts av plywood.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vad är det frågan om undrar en del Kungsholmsbor som hört av sig till Vårt Kungsholmen?

Jo, det handlar om en renovering av skärmtaket och att byta butiksfronterna ”för att skapa en ännu trevligare miljö för alla våra hyresgäster, deras kunder och alla andra som passerar platsen", enligt Yvonne Hendele, affärsansvarig på Newsec som förvaltar fastigheten åt Alecta.

Klart i början av december

Enligt henne ska upprustningen av skärmtaket, som är uppdelat i två etapper, vara klart i slutet av november, Bytet av butiksfronterna ska vara klart i början av december.

– Vi funderar även på att göra vissa andra upprustningar av huset men det är ännu oklart i vilken omfattning, uppger Yvonne Hendele men tillägger att det inte finns någon tidplan för detta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan tidigare pågår en renovering av Alectas fastighet på Fridhemsgatan, där även butiksfronterna bytts ut, vilket ska vara klart i slutet av januari.

Enligt Yvonne Hendele var de tvungna att vänta med upprustningen tills stadens arbeten var klara för att till exempel sätta upp nödvändiga ställningar.