Rörigt. Nu är det bökigt på Fridhemsplan igen. Foto: Sacharias Källdén

Nu är byggstöket tillbaka på Fridhemsplan

Från ett byggstök till ett annat. Nu ska det piffas till vid Fridhemsplan igen.

  • Publicerad 11:40, 6 sep 2018

Byggdammet har knappt lagt sig efter stadens projekt med att bredda trottoaren vid Drottningholmsvägen innan det är dags igen. Den senaste tiden har byggnadsställningar rests och verksamheternas fönster längs fastigheten på Drottningholmsvägen 14-22, har plockats bort och ersatts av plywood.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Vad är det frågan om undrar en del Kungsholmsbor som hört av sig till Vårt Kungsholmen?

Jo, det handlar om en renovering av skärmtaket och att byta butiksfronterna ”för att skapa en ännu trevligare miljö för alla våra hyresgäster, deras kunder och alla andra som passerar platsen", enligt Yvonne Hendele, affärsansvarig på Newsec som förvaltar fastigheten åt Alecta.

Klart i början av december

Enligt henne ska upprustningen av skärmtaket, som är uppdelat i två etapper, vara klart i slutet av november, Bytet av butiksfronterna ska vara klart i början av december.

– Vi funderar även på att göra vissa andra upprustningar av huset men det är ännu oklart i vilken omfattning, uppger Yvonne Hendele men tillägger att det inte finns någon tidplan för detta.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Sedan tidigare pågår en renovering av Alectas fastighet på Fridhemsgatan, där även butiksfronterna bytts ut, vilket ska vara klart i slutet av januari.

Enligt Yvonne Hendele var de tvungna att vänta med upprustningen tills stadens arbeten var klara för att till exempel sätta upp nödvändiga ställningar.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Klart: Då får Ropsten pendelbåt till stan

Nyheter Nytt resenärsrekord på populär linje Under tisdagen kliver årets miljonte passagerare ombord på pendelbåtslinje 80. Och nu är det klart när den populära linjen förlängs och får helt nya stopp i bland annat Ropsten och Norra...tisdag 20/11 16:10

Då går sista turen med omstridd pendelbåt

Nyheter SL har börjat nedläggningen trots protester Över 1 000 personer har skrivit på namninsamlingen för att rädda Riddarfjärdslinjen. Men nu har SL börjat nedläggningen. Nu är det spikat när sista turen går.tisdag 20/11 15:54