Blir det Alexander, Oriana, Habib, Matilda, Crishan eller William som blir Årets eldsjäl på röda linjen? Det får du vara med och bestämma: idag öppnar röstningen!

Nu är det dags att rösta på årets eldsjäl

Habib, Matilda, Alexander, Oriana, William och Chrishan – alla lyfter de och sprider kärlek till människor i sina områden. Nu har det blivit dags att rösta fram vilka av dem som blir Årets eldsjäl på röda linjen.

  • Publicerad 13:42, 3 dec 2018

Under sex veckor har vi berättat om sex fantastiska personer som är finalister i vår och Mitt127:s tävling Årets eldsjäl på röda linjen. På sina egna sätt bidrar de alla till att deras orter blir roligare och bättre platser och sprider kärlek till sina medmänniskor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Två personer kommer att få priset och nu är det din tur att tycka till.

Blir det Habib som får hela Masmo i rörelse? Oriana som är hela Fittjas mamma? Eller Chrishan som stärker Norsborgs unga genom idrott? Alexander som sprider hopp bland Skärholmens unga? Matilda som ger Norsborgs tjejer att tro på sig själva? Eller blir det William som kämpar för Albys ungdomar?

Från och med idag fram till den 14 december kan du gå in och rösta på eldsjal.mitt127.se. Har du inte bestämt dig än? Här är kan du se och läsa om alla kandidater:

William Shahoud, Alby:

William har tagit fotbolls-VM till Alby torg och tagit strid mot stängningen av mötesplatser för unga vuxna i Botkyrka. Han är killen som vill visa ortens unga att man kan gå en rak väg mot ett bra liv.

LÄS MER: Han tar kampen för Albys unga

Matilda Malke, Norsborg:

En storasyster som får tjejer att ta plats på fritidsgården, en mamma som får dig att gå till skolan och vän som kan lösa kompisbråk. Matilda Malke är bara 23 år, men har redan hunnit bli en av Norsborgs ungas viktigaste vuxna förebilder.

LÄS MER: Hon får tjejer att tro på sig själva

Habib Iddrisu, Masmo:

Utan Habib Iddrisu hade Masmo förmodligen stått still. Med sina boot camps, konstworkshops och otaliga påhittiga aktiviteter för barnen får han hela området på fötter.

LÄS MER: Habib får hela Masmo i rörelse

Oriana Montini, Fittja:

I jobbet som fritidsledare stöttar hon områdets ungdomar. På fritiden hjälper hon den som behöver med en kram och peppande samtal och ordnar festivaler. Efter 20 år som hela Fittjas mamma är Oriana Montini fortfarande lika brinnande engagerad.

LÄS MER: Hon är hela Fittjas mamma

Alexander Zadruzny, Bredäng:

Även om Alexander Zadruzny föddes på den här sidan millennieskiftet har han hunnit med mycket. Från kaosig lågstadieunge till den som vill hjälpa andra att nå sina drömmar.

LÄS MER: Alexander vill ge ortens unga hopp

Chrishan Fernando, Norsborg:

Han var pojken som hade det tufft i skolan och inte hade något att göra på loven. Idag är Chrishan Fernando hela Norsborgs storebror som aldrig låter någon ha tråkigt varken på lov eller födelsedagar.

LÄS MER: Chrishan är allas storebror i orten

Röda linjens eldsjäl

Röda linjens eldsjäl arrangeras av Mitt127 och HuddingeDirekt, BotkyrkaDirekt och SkärholmenDirekt.

Juryns röster och allmänhetens röster kommer väga lika tungt när vinnaren ska utses. De två vinnarna får 5000 kronor i presentkort av SKHLM.

Röstningen pågår mellan 3 december och 14 december. Här kan du rösta!