Pendlarparkering. 58 nya infartsparkeringar finns nu längs Järfällavägen. Foto: Lars Hellman

Nu är det enklare att parkera i Jakan

Tar du hellre bilen till Jakobsberg i virustider? Nu finns 58 nya infartsparkeringar vid Jakobsbergs station.

  • Publicerad 12:00, 23 mar 2020

I coronavirusets framfart är det nog många som hellre tar bilen än åker kommunalt till jobbet. Passande då att det från och med i torsdags finns 58 nya infartsparkeringar, som även kallas för pendlarparkeringar, i Jakobsberg.

För de som hellre tar cykeln än bilen finns även nya cykelställ och en cykelvårdsstation. Där finns cykelpump och möjlighet till tvätt.

– Det är någonting som vi har väntat på väldigt länge. Det är många parkeringsplatser som har försvunnit i Jakobsbergs centrum, eftersom det har byggts i Riddarparken. Det har är ett tillskott som är väldigt bra både för de som ska pendla kollektiv, men också för de som vill handla i centrum, säger kommunstyrelsens ordförande Emma Feldman (M).

Kan kopplas till SL-kortet

Den nya parkeringen ligger längs med Järfällavägen, vid pendeltågets södra entré, där det tidigare var en tom yta. De som nyttjar parkeringen får stå där under nästan hela dygnet, förutom mellan klockan 02.00 och 05.00 på morgonen. Just nu är parkeringarna gratis, men det kan det bli ändring på i framtiden.

– Vi har lagt ett uppdrag till våra tjänstemän om man skulle kunna koppla parkeringar till SL-kortet framöver. Andra kommuner har liknande system, men vi har inte infört det systemet än, säger Emma Feldman

Arkivbild. Så här såg det ut på platsen innan den nya parkeringen blev iordningställd. Foto: Louise Bornhall

De nya parkeringarna

✓ 58 stycken nya infartsparkeringar

✓ Ligger längs Järfällavägen, vid Jakobsbergs stations södra entré

✓ Här finns även ny cykelvårdsstation med möjlighet att pumpa däck och tvätta sin cykel

Visa merVisa mindre