Fullersta. Många Fullerstabor har som tradition att gå förbi Bosses hus i juletider. Foto: Claudio Britos

Nu är det ljus i Bosses julhus igen

Juleljusen i Fullersta tindrar som aldrig förr när Bo Larssen åter tänder sin ljusinstallation i trädgården. I år lyser en ny speciell stjärna i trädgårdens högsta trädtopp.

  • Publicerad 15:19, 4 dec 2019

Bo Larssen i Fullersta har fått upp sina juleljus i år igen – till de flestas glädje. Hans ljusinstallationer har länge varit områdets stora dragplåster, men för två år sedan hade han ett uppehåll efter oenigheter med grannar. Konflikten kvarstår ännu men i år har han ändå valt att sätta upp juleljusen.

– Det är härligt när det är på plats. Det var stressigt i november för det regnade, det går inte att hålla på med elektricitet när det är så blött, säger han. 

Sagan om ekorren

Det året julljusen ställdes in skrev han en saga för att förklara orsaken; “Sagan om ekorren och bigarråträdet”. Sagan placerades i en låda utanför huset där alla som ville kunde läsa. Förra året kom del två, där ekorren åter kunde tända sina lampor. I år har sagan fått en tredje del. Här skildrar Bo Larssen den sorg han själv upplever efter att hans fru Agneta gick bort
i cancer i början på året. Det går också igen i ljusinstallationen i trädgården, med en stjärna som lyser i en talltopp bakom huset. 

– Jag har gjort en installation till Agnetas minne, det blev fint. Men sorgen efter henne finns här och jag försöker bearbeta det så gott jag kan, berättar Bo Larssen. 

Tomtebrevlådan är öppen

Årets installation har redan fått stor uppskattning. Enligt tradition bjöd han under första advent på pepparkakor, glögg och polkagrisar och dessutom kommer det både mejl och kort och sms. Förra årets tomtebrevlåda finns kvar för den som vill skicka tomtebrev. 

– Visst är det roligt med uppskattning, men det finns också en tanke bakom det här: att visa glädjen som tar fram det goda i oss människor. Det är något vi behöver, säger Bo Larssen.