Åkklar. Skejtparken väntar på sista touchen, men är redan nu redo för hjul. Foto: Kerst Burm

Nu är Ekebyhovs nya skejtpark klar

Nu har skejtparken i Ekebyhov öppnat för alla skejtsugna. Under året får parken sällskap av både utegym och en lekplats.

  • Publicerad 16:32, 9 jan 2020

Skejtparken och pumptracken i Ekebyhovsparken står klara, redo för brädor och cyklar. Det som kvarstår är lite målningsjobb, vilket ska ske under våren.

– Kommunen planerar att göra en invigning någon gång i mars eller april beroende på vädret, skriver Kersti Burm, utemiljöförvaltare i Ekerö kommun, i ett mejl till MälaröDirekt.

Skejtparken och pumptracken kommer vara en del av den större aktivitetspark som planeras vid Ekebyhov, bakom Mälaröhallen.

Under 2020 kommer det att byggas ett utegym med en löpbana och lekplats för barn och ungdomar där. En bit bort kommer det också byggas en hundrastgård.

Här formas nya skejtparken – klart nästa år

Skiss klar för lekpark i Ekebyhov

Här kan du träna ute på Mälaröarna

Nyheter Ella Söderberg tipsar om enkla övningar på utegym Utegym finns det runt om på Mälaröarna. Men vad gör man med alla stockar och bräder och hur kommer man igång med träningen? Vi bad vår reporter, tillika redaktionens träningsexpert, att ge oss lite...fredag 17/1 16:00

Derby: Ekebyhovskolan möts i Vi i femman

Nyheter Dags för kvartsfinal Till vardags har de klassrummen bredvid varandra i Ekebyhovskolan. Men i kväll möts de i radiohuset för att kämpa om en plats i semifinalen i Vi i Femman.torsdag 16/1 15:45

Här inleds jätteprojektet som ska säkra Stockholms el

Nyheter Elkablar grävs ned under Drottningholmsbron Elkablar, tjocka som trästammar, ska grävas ner under Stockholm, för att ge nog med elektricitet till den växande staden. Ett jätteprojekt som kommer ställa till det hela vägen från Beckomberga i...torsdag 16/1 11:20