Nu är favoritmusikalen tillbaka på Joar Blås scen

På måndag och onsdag ger Kulturskolan musikalen Urinetown på Joar Blå. – Det är en musikal med bra musik och bisarra texter som driver med mycket, inklusive musikalgenren, säger Susanna Forsberg, som leder projektet tillsammans med Cecilia Pekkari Jäderholm.

  • Publicerad 13:32, 4 maj 2018

Urinetown är en amerikansk musikal, från 2001, som Kulturskolan har spelat förut, våren 2016.

Sedan dess har en ny generation vuxit in i musikalgruppen och efter att i fjol ha gjort musikal om Tina Turner och hennes liv har de i år tagit upp den gamla favoriten.

I den påhittade framtida staden Urinetown är vattenbristen så allvarlig att allmänheten bara får använda offentliga toaletter i stället för privata – och de ska alltid betala för sina toalettbesök.

Fast som alltid finns det några som går sin egen väg.

Som Robert, till exempel. Han arbetar på en av de offentliga pissoarerna och efter en speciell händelse bestämmer han sig: alla människor ska få kissa fritt.

Folkets jubel låter inte vänta på sig och en revolution är snart igång – men riktigt så enkelt är det förstås inte.

Musikalkursen på Kulturskolan Enköping har repeterat sedan i höstas. De deltagande valdes ut efter auditions. Kursen har två grupper, en äldre och en yngre.

– Men de yngre får vara med i de äldres projekt eftersom vi ser hur mycket de yngre lär sig och hur kul vi har tillsammans, säger Susanna Forsberg, som tillägger:

– De äldre lär sig också av de yngre.

Grupperna har repeterat en gång i veckan, varav en timme sång och en timme teater.

De har också haft hjälp av musikalläraren Eva Selgeryd och dansläraren Trixie Eklöf.

Urinetown

Vad? Musikal från 2001.

Vilka? Musikalkursen på Kulturskolan.

När? För allmänheten 7 och 9 maj på Joar Blå. För skolor den 8 maj.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Polisen om knarket: "Vi jobbar effektivt"

Nyheter Enköping har fler anmälda narkotikabrott än andra kommuner. Det innebär inte att det finns mer knark här, enligt Lars Jansson, lokalpolisområdeschef. – Det beror på att vi är mer effektiva, säger han.fredag 19/10 15:10

Dator och guld stals vid inbrott

Nyheter Inbrott i fritidshus i Fjärdhundra.fredag 19/10 10:56