Flit. Inom kort ska Hammarbys nya klubbhus på Årsta IP stå klart. Foto: Johann Bernövall

Nu är Hammarbys nya klubbhus snart klart

Hammarby fotbolls nya klubbhus på Årsta IP är snart färdigbyggt. I månadsskiftet oktober-november hoppas klubben flytta in.

  • Publicerad 18:50, 11 okt 2018

Sedan 2016 har Hammarby IF fotboll haft bygglov för ett nytt, stort klubbhus med omklädningsrum, samlingslokaler, gym, kansli och kafeteria vid konstgräsplanerna på Årsta IP. Huset blir 2 000 kvadratmeter stort i två våningar och byggs längs ena långsidan av stora planen, nedanför scouternas hus.

Alla sitter tillsammans

– Idag sitter vi på flera ställen, största fördelen med det nya huset är att alla kommer sitta tillsammans, både kansliet och sporten. Det blir nästan exakt lika många kvadratmeter som vi har idag om man slår ihop omklädning, kafeteria, förråd och kansli. Skillnaden är att allt samlas på ett och samma ställe, sa Peter Kleve, Hammarby IF:s kanslichef till tidningen i samband med att nyheten presenterades.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hösten 2017 skrev Bajen på sin hemsida att man räknade med att kunna flytta in under sommaren 2018 men nu, i oktober, är det fortfarande en byggarbetsplats på IP. Alltför länge till ska man dock inte behöva vänta. Peter Kleve skriver i ett mejl till Tidningen Årsta/Enskede att man räknar med inflyttning kommande månadsskifte.

Förseningen som uppstått beror på att fjärrvärmeinstallationen drog ut på tiden. Klubbhuset kostar cirka 40 miljoner att bygga och bekostas av klubben själva.

Skiss. Snart är det klart. Och kommer att se ut så här. Foto: Hammarby Fotboll

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kaos i tunnelbanan under fredagsmorgonen

Nyheter Urspårade tåg på både grön och röd linje Det har varit en riktigt dålig morgon för kollektivtrafiken med urspårningar på både grön och röd linje. Fordonen har nu bogserats bort och trafiken är åter igång men förseningar och inställda...fredag 19/10 7:48

Följ med in i övergivna industriområdet

Nyheter Natur och vandaler har tagit över Lövholmen i väntan på exploatering Halt! Här får ingen passera. Det döda industriområdet Lövholmen är bommat och låst tills grävskoporna kommer. I spökstaden fick vi oss en lektion i plundrandets evolutionsstege.fredag 19/10 6:45