Flit. Inom kort ska Hammarbys nya klubbhus på Årsta IP stå klart. Foto: Johann Bernövall

Nu är Hammarbys nya klubbhus snart klart

Hammarby fotbolls nya klubbhus på Årsta IP är snart färdigbyggt. I månadsskiftet oktober-november hoppas klubben flytta in.

  • Publicerad 18:50, 11 okt 2018

Sedan 2016 har Hammarby IF fotboll haft bygglov för ett nytt, stort klubbhus med omklädningsrum, samlingslokaler, gym, kansli och kafeteria vid konstgräsplanerna på Årsta IP. Huset blir 2 000 kvadratmeter stort i två våningar och byggs längs ena långsidan av stora planen, nedanför scouternas hus.

Alla sitter tillsammans

– Idag sitter vi på flera ställen, största fördelen med det nya huset är att alla kommer sitta tillsammans, både kansliet och sporten. Det blir nästan exakt lika många kvadratmeter som vi har idag om man slår ihop omklädning, kafeteria, förråd och kansli. Skillnaden är att allt samlas på ett och samma ställe, sa Peter Kleve, Hammarby IF:s kanslichef till tidningen i samband med att nyheten presenterades.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hösten 2017 skrev Bajen på sin hemsida att man räknade med att kunna flytta in under sommaren 2018 men nu, i oktober, är det fortfarande en byggarbetsplats på IP. Alltför länge till ska man dock inte behöva vänta. Peter Kleve skriver i ett mejl till Tidningen Årsta/Enskede att man räknar med inflyttning kommande månadsskifte.

Förseningen som uppstått beror på att fjärrvärmeinstallationen drog ut på tiden. Klubbhuset kostar cirka 40 miljoner att bygga och bekostas av klubben själva.

Skiss. Snart är det klart. Och kommer att se ut så här. Foto: Hammarby Fotboll

SL varnar: Rekordstök väntar på Gröna linjen

Nyheter Räkna med värre strul i sommar än i fjol: ”Kan du ta andra färdmedel bör du göra det” SL, och inte minst alla resenärer på Gröna linjen, står inför en mycket ansträngande sommar. Aldrig tidigare har så många renoveringsarbeten genomförts på Gröna linjen samtidigt.torsdag 23/5 7:14

Maxat med loppisar i Stockholm i helgen

Nyheter LISTA: 11 loppisar under en och samma helg Med våren kommer lusten att rensa ut gammalt, men även att ge sig ut i värmen och fynda "nytt". Stockholm har fått loppisfnatt och nu i helgen den 25-26 maj kryllar det av tillfällen att sälja, köpa,...onsdag 22/5 19:15