Comeback. Torghandlaren Dragan Grbic är tillbaka i Kallhäll, efter sitt fleråriga uppehåll på grund av renoveringen i centrum. Foto: Mikael Andersson

Nu är Kallhälls egen torghandlare tillbaka

Efter flera års bortavaro är Kallhälls mesta grönsakshandlare Dragan Grbic tillbaka på torget i centrum. Och reaktionerna har varit översvallande.

  • Publicerad 16:32, 14 maj 2019

– Tjenare, har du öppnat igen!

– Det var längesen, hur är läget?

Grönsakshandlaren Dragan Grbic är tillbaka på torget i Kallhäll centrum efter tre års bortavaro när torget har byggts om. Och han verkar vara efterlängtad, när man hör Kallhällsbornas glada hejande.

– Första dagen tillbaka kom säkert 100 personer och kramade mig och sa välkommen tillbaka. Det var positiva reaktioner och det glädjer mig. Det är så härliga känslor, säger Dragan Grbic.

Han började sälja frukt och grönt på torget 2003, fyra år efter att han flyttade till Kallhäll från Serbien.

Yrket halkade han in i på, som på ett bananskal, genom en kompis. Och det har burit frukt – framför allt genom alla möten som jobbet innebär.

– Det här är en social punkt. Många stannar och pratar när de handlar. Annars är det så många som bara kollar ner i telefoner och ipads i dag, säger Dragan Grbic.

Kallhällsbo har han varit en stor del av sitt vuxna liv, och genom åren har han sett området förändras.

– Förut var det ganska tomt här på torget. Nu är det en småstadskänsla, med höga hus, ett nytt Folkets hus och ett modernt torg, det känns som top of line, säger han.

Kunderna ger styrka

Torgytan är mindre nu än innan torget byggdes om, vilket gör att det gröna utbudet krympt. Men klaga på kommunen som hyr ut marken, det vill Dragan inte göra.

När JärfällaDirekt är på plats stannar flera Kallhällsbor för att säga hej. En gammal stammis plockar vant ihop sina varor och lämnar dem för Dragan att väga och räkna ihop, medan kunden själv bockar av resten av sin inköpslista inne på Coop.

– Det tog många år att bygga upp alla relationer. Det här är ett ganska hårt arbete, och man jobbar många timmar. Men att vara trevlig och social går först, och alla kunder ger mig styrka att fortsätta jobba kvar, säger Dragan.

Torghandel i Kallhäll dröjer – till nästa år

Stockholm Direkt