Nu är kaoset på gröna linjen igång

Strulet i tunnelbanan är här! För vissa krävs det hela två byten för att ta sig från Söderort, in till stan. Och en sak står klar: sommaren blir lång. Väldigt lång.

  • Publicerad 09:23, 11 jun 2018

– Jag hade precis duschat! Det var ju helt i onödan, utbrister en resenär, medan hon trängs i lämmeltåget som sakta, sakta tar sig upp längs trappan i Skärmarbrinks t-bana.

Det har börjat: upprustandet av plattformarna i Skärmarbrink och Gullmarsplan. Något bra, som leder till något dåligt för väldigt många SL-resenärer. Nu måste nämligen alla som vill ta tuben från Söderort in till stan, byta tåg. De som kommer med linje 17 från Skarpnäck måste byta hela två gånger, alltså på båda nämnda stationer.

Det är trång, varmt, och går inte snabbt.

Stort strul på grön linje – hela sommaren

Arbetet inleddes idag och väntas pågå i stort sett hela sommaren, fram till och med den 19 augusti. På stationerna i Gullmars och Skärmarbrink masar sig folkhopen sakta fram över plattformarna för att byta till en annan perrong, och ta sig till jobbet. Malin är en av dem:

– Jag hade förberett mig och räknat med extra tid men hade aldrig trott det skulle ta sån här tid. Jag ska ju hålla möte klockan 9, nu kommer alla vara där utom den som ska hålla det, säger Malin medan hon rör sig i snigeltempo.

Och en anonym man i massan utbrister bara kort och gott det alla tänker på:

– Såhär svettig har jag aldrig blivit på en tunnelbanestation någonsin!

Som sagt: Tomas Ledin har fel. Sommaren är inte kort. Den är lång. I alla fall om du bor längs gröna linjen och tvingas förlita dig på tunnelbanan de närmaste två månaderna.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

SL varnar: Ännu högre tryck på gröna linjen idag

Kaoset. Sommaren är inte kort. För den som reser med grön blir den lång.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nytt upprop: Gör kulturhus av rivningskåken

Nyheter Björkhagenbor går samman för att stoppa rivning Vad är viktigast: bostäder eller kultur? I Björkhagen har planerna på att riva en gammal tegelkåk till förmån för hyresrätter, fått folk att vakna till liv i kvarteret. De vill skapa ett nytt hjärta...torsdag 21/6 13:20

Tack för alla tips, kära Fruängsbor!

Nyheter Öppen redaktion: Lokalpolitik, blommor och kafé på önskelistan Ett kafé där äldre kan träffas, fler evenemangstips och mer lokalpolitik. Det var några av önskemålen när vi mötte läsare i Fruängen i fredags.onsdag 20/6 16:48