Tunnelbanestrul. Från och med måndag 20 augusti går gröna linjen som vanligt igen. Foto: Sacharias Källdén

Nu är kaoset på gröna linjen över

Upprustningen av gröna linjen är färdig och väntan är över. Imorgon lovar SL att alla ska kunna ta sig till jobbet smärtfritt igen – utan några extra byten.

  • Publicerad 07:00, 15 aug 2018

Den 11 juni drog upprustningen av plattformarna i Skärmarbrink och Gullmarsplan igång. Resenärer från Skarpnäck har sedan dess fått lov att byta tåg två gånger och resande från Farsta en gång. Det har gått långsamt, varit trångt och svettigt men nu är väntan över.

– Det man har gjort är ett omfattande arbete. Man har gjort en renovering av plattformarna för att öka säkerheten och förbättra tillgängligheten för resenärerna. Man har minskat glappet mellan vagn och plattform, bytt ut 150 plattformselement och förbättrat taktila markeringar som underlättar för synnedsatta, säger Per Hallberg, presskontakt på SL.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Trots det omfattande strulet har SL fått in få klagomål i sommar.

– Vi har fått in mellan 125 och 150 klagomål som är direkt kopplade till upprustningen av gröna linjen. Det är väldigt få till antalet resenärer på ett dygn. Däremot är vi de första att förstå att det har varit jobbigt och vi vet med oss att det inte är alla som har hört av sig heller.