Nytt bad. Såhär ser den nya badplatsen ut vid Ullnasjön, tanken är att en stor del av marken som ligger vid sjön och Ullnabacken ska förändras i framtiden. Foto: Täby kommun

Nu är nya badplatsen vid Ullna klar

Ny sand, grillplats och röjning av vass. Nu står Täbys nya badplats vid Ullnasjön klar, redo för nästa säsong.

  • Publicerad 11:27, 15 okt 2019

tillgängliggör

I dagsläget är det lite kallt i vattnet för att hoppa i plurret. Men trots det är den nya kommunala badplatsen vid Ullnasjön äntligen klar.

– Det känns jättekul, det sätter platsen på kartan och tillgängliggör området för de boende i Ullna strand, säger Robert Nilsson, projektledare.

Stranden har breddats och fyllts på med ny sand. Gräsytorna runt badet har förfinats och vass har röjts. Ett nytt picknickbord och en grillplats har fixats och bredvid har man byggt ett cykelställ.

Allt fler människor har under de senaste åren flyttat in i området vid Arninge/Ullna och fler kommer det att bli med tanke på det nya bostadsområdet som växer fram.

Platsen där badet nu ligger, i närheten av slalomvägen, har enligt kommunen upplevts som otrygg för de boende att besöka.

– Det har varit avskilt och nedskräpning och dumpning av diverse föremål har förekommit på grund av det, säger han.

En del i ett stort projekt

Som vi tidigare har berättat har kommunen planer på att göra om hela området med en slalombacke och möjlighet till mountainbike och vattensport.

Planen: Så kan Täbys nya skidbacke bli

Men diskussionerna har dragit ut på tiden då kommunen inte fått en avslutningsplan för tippen som finns där idag. Nu har dock länsstyrelsen gett sitt beslut om avslutningsplanen, däremot väntar man fortfarande på att mark- och miljödomstolen ska säga sitt.

Kostnaden för det nya badet landar på drygt fyrahundrafemtio tusenkronor enligt kommunen.