NÖJDA. F08/09 i Runby IF är nöjda med den nya konstgräsplanen. Foto: Runby IF

Nu är nya konstgräsplanen i Runby klar

Det började med ett fotbollsuppror och slutade med en helt ny – och större – konstgräsplan. På lördag invigs Runby IF:s nya 9-mannaplan med både ballongsläpp och bandklippning.

  • Publicerad 16:00, 3 sep 2019

Det här betyder enormt mycket för både Runbyskolan och fotbollsföreningen.

NYTT KONSTGRÄS. Jonna Eriksson spelar i Knattis, men hjälper ibland F-11. Foto: Runby IF

Det var i våras som Runby IF fick nog. 7-mannakonstgräsplanen var trasig och skaderisken stor. En domare vägrade till och med att blåsa i gång en match på grund av planens dåliga skick. Efter ett "fotbollsuppror" fick klubben gehör hos kommunen för sina önskemål om en ny plan – och den utökades till och med till en 9-manna.

För drygt en vecka sedan var den efterlängtade konstgräsplanen besiktigad, godkänd och klar. Och lagen var ivriga att testa den nya planen.

– Vi har redan börjat träna och spela matcher. Hela processen har gått väldigt smidigt och vi har fått vara med och påverka mycket, berättar Jesper Öberg i Runby IF:s styrelse.

Tre miljoner kronor

Den nya 9-mannaplanen, som kostat drygt tre miljoner kronor att färdigställa, kan även användas som två 7-manna eller fyra 5-mannaplaner.

– Nu kan vi spela många matcher samtidigt med 7-manna och 5-manna. Det är toppen, säger han.

Intresset för fotboll i Runby är stort. Runby IF, med cirka 300 aktiva spelare i åldrarna 7–12 år, har redan fått ett tillskott av fler knattar.

– Vi visste att det skulle bli ett jäkla tryck, det var därför vi låg på om en stor plan. Den kom i rättan tid, säger han.

Betyder mycket

Även Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden är nöjd med att arbetet gått så smidigt med den nya 9-mannaplanen.

– Det här betyder enormt mycket för både Runbyskolan och fotbollsföreningen. Det är viktigt att vi försöker underlätta för barn och deras föräldrar genom att erbjuda träning och match nära där man bor. Jag hoppas att detta gör att klubben kan växa och få fler barn och ungdomar i rörelse, säger hon.

Och Jesper Öberg välkomnar fler spelare.

– Nu när vi äntligen fått en större plan har vi en helt annan kapacitet, säger han.

På lördag blir det officiell invigning av planen i samband med Runby IF-dagen.

Runby IF får 9-mannaplan

Runby IF-dagen

När: Lördag den 7 september.
Tid: Klockan 10-15.
Var: Lövstavägen 1, Upplands Väsby.
Klockan 11 invigs den nya konstgräsplanen med bandklippning och uppsläpp av ballonger i klubbens färger, rött och vitt.
Alla lag i Runby IF har matcher inbokade någon gång mellan klockan 10 och 15.
I anslutning till klubbhuset blir det godishjul, lotterier, fikaförsäljning och grillning.
 

ORDFÖRANDE. Andrea Möllerberg (VB), ordförande i kultur- och fritidsnämnden i Upplands Väsby. Foto: Upplands Väsby kommun

RUNBY IF. "Den lilla klubben med det stora hjärtat" är Runby IF:s slogan. Jesper Öberg i styrelsen är mycket nöjd med att den nya konstgräsplanen nu är klar. Foto: Charlotte Arwedsson

Fler nyheter i Vi i Väsby

Agnetha i Carlslund tänker redan på julen

Nyheter Hjälper familjer som inte har råd med klappar och mat Sommaren har precis tagit slut, men Agnetha Olofsson i Carlslund tänker redan på julen. För sjunde året i rad hjälper hon familjer som har det ekonomiskt tufft med klappar och julmat.söndag 15/9 7:15

En anhållen efter skottlossning i Apoteksskogen

Nyheter Flera personer larmade polisen på lördagsmorgonen En man är anhållen misstänkt för vapenbrott efter skottlossningen på lördagsmorgonen i Apoteksskogen i Upplands Väsby.lördag 14/9 16:55
Stockholm Direkt