Folk på plats. Redan första dagen har några Täbybor hittat till banorna på gamla galoppfältet. Foto: Privat

Nu är padelbanorna klara i Täby park

På den annars oanvända grönytan i Täby park lyser nu det gröna konstgräset. Idag öppnade Norrorts första padelbanor – utomhus.

  • Publicerad 16:47, 18 apr 2019

På kort tid har padeltennis blivit en stor sport i Sverige och idag stod Täbys första banor klara vid ena gaveln av läktarbyggnaden i Täby park.

– Det är magiskt att de står klara och med det här vädret också. Nu vill vi bara att alla Täbybor ska hitta hit, säger Peter Hansson, som driver Svea Padel som byggt banorna på gamla galoppfältet.

Fyran banor och omklädningsrum

På plats finns nu fyra banor med glasväggar runt alla sidor och konstgräs. Alla banor är även utrustade med belysning som tänds automatiskt vid behov.

Tanken var att banorna skulle öppna för allmänheten under invigningen första maj – men banorna blev klara en och en halv vecka för tidigt, vilket Peter Hansson ville utnyttja.

– Allt är ännu inte helt klart runt om så nu kör vi halva priset för alla som vill spela fram tills invigningen, säger han.

Uppskattade hos spelare

Redan nu har folk hittat till banorna i Täby park.

– Det har redan kommit folk hit och det var uppskattat. De som kom bokade en bana till dagen efter också så det känns jättekul, säger han.

På invigningen den första maj kan Täbyborna komma och testa banorna gratis. Då kommer ägarna och personliga tränare i padel vara på plats.

– Det har varit mycket jobb och det är fortfarande lite kvar. Vi hoppas att folk hittar hit innan invigningen, men då kommer även omklädningsrum med dusch att finnas på plats, säger han.

Varför ska man spela just padel?

– För att det är kul att komma ut och för att det är en sport som passar alla – ung som gammal, säger Peter Hansson.

Bra stuns. Konstgräset som ligger på planerna fylls med sand. Det tar dock ett tag innan sanden lägger sig - därför är det billigare att spela de första veckorna. Foto: Privat

Bygge. Runt om banorna fixas det sista till inför invigningen som kommer att ske den första maj. Foto: Privat

Svea Padel

Invigningen sker den första maj mellan klockan 10.00-14.00.

Håller annars öppet mellan kl 09.00 - 15.00 vardagar.

Banorna är öppna mellan 07.00 - 23.00, innan invigningen är öppetiderna 08.00-18.00.

Parkering finns framför den gamla läktarbyggnaden

Boka banor på www.sveapadel.com

Visa merVisa mindre
Stockholm Direkt