Guppigt. Nu är spontanbanan för BMX-åkning på plats. Foto: Jan Ekman

Nu är Sköndals BMX-bana på plats

2017 kom medborgarförslaget om att göra något av den övergivna fotbollsplanen i Sköndal. Nu har planen blivit en BMX-bana.

  • Publicerad 14:12, 29 aug 2019

Det är Farsta stadsdelsförvaltning som meddelar att arbetet med att färdigställa banan, en en så kallad "pump track" för BMX-cyklar, vilket är en rundbana med gupp.

"Nu har Sköndal blivit med BMX-bana och idag fick vi klartecken att den är klar att användas! Banan som ligger mellan Dalbobranten och Katalanvägen är inte bokningsbar utan är öppen för spontanåkning." skriver stadsdelsförvaltningen på sin hemsida.

Nu får Sköndal sin BMX-bana

Sedan tidigare är en större professionell BMX-bana planerad i Högdalen, men den ligger för tillfället på is då det saknas pengar.

– Den här banan i Sköndal är jättebra, men kan inte ersätta behovet av en riktig tävlingsbana, sa Ola Slettenmark, ordförande i Älvsjö BMX-klubb, till SöderortDirekt tidigare i vår.

Så är dina grannar – enligt söksajten

Nyheter Stereotyp eller sanning? Söderortsbor tycker till om populära tjänsten Pensionärer, barnfamiljer eller "urbana singelhushåll"? En tjänst på hitta.se gör det möjligt att se vilken typ av människor som bor på en specifik plats. Men går det verkligen att stämpla ett helt...lördag 25/1 8:00

M-toppens svar efter kritik mot vapenmässa

Nyheter König Jerlmyr utesluter inte nytt arrangemang i Älvsjömässan En internationell vapenmässa i Älvsjö väckte hård kritik mot stadens policy för uthyrning av kommunala fastigheter. Nu svarar finansborgarrådet Anna König Jerlmyr (M).fredag 24/1 7:00