Nu är Södermalms största muralmålning klar

En 26 meter hög muralmålning har under tre dygn skapats av Graffitisthlm på Clarion Hotel i Skanstull: "Barn som leker i regnet och starka färger, härligare blir det inte" säger konstnären Kaos.

  • Publicerad 14:39, 9 maj 2019

Det var under måndagen som konstnärsduon Klive och Klive från Graffitisthlm påbörjade målningen av det som nu kommit att bli den största muralmålningen på Söder. Förbipasserande har under de tre dygn som duon spenderat med att måla sakta kunnat se hur konstverket, en färgsprakande målning i regnbågens alla färger föreställandes ett barn med ett paraply, växt fram.

Gratis vårfest på Söder med flera konserter

Under torsdagsförmiddagen återstod endast lite detaljer och en botten, innan den officiella invigningen senare samma dag.

– Det har varit jättekul. Den största utmaningen har varit att fylla hela ytan, 26 gånger 15 meter, med innehåll så att det inte bara känns som utfyllnad, säger Klive.

Att det blev just detta motiv grundar sig i en känsla av att vilja spridja glädje, säger Kaos.

– Vi hade lite mer abstrakta idéer också men landade i det här, det känns som att många kan ta till sig det. Barn som leker i regnet och starka färger, härligare blir det inte.

Foto: Sebastian Elofsson/The Great North

Foto: Graffitisthlm/Frida Berglund

Det är inte första gången som duon målar stort. Förutom reklamväggen vid Hornstull som de målar om med jämna mellanrum, har de även fasta muralmålningar i Harlem, Milano och Helsingfors. Killarna säger att de är glada att Stockholm slopat den tidigare nolltoleransen mot all typ av gatukonst, och istället hängt med i tidens anda.

"Syns hela vägen från Götgatan"

Björn Callin, general manager för Clarion Hotel, berättar att man ruvat på idén om att uppföra en muralmålning under ett år.

– Vi vill förgylla den här stadsdelen så att alla byggnader inte är så intetsägande. Det bästa med den här positiva bilden med ett barn med paraply är att man ser den hela vägen från korsningen vid Götgatan, så många kommer ta del av den.