”Nu är vi trötta och glada”

Källskolans elever och personal har provisoriskt haft sin undervisning i Villa Skoga och Skogakyrkan, sedan skolan brann ner den 13 september. Nu är deras nya skola äntligen invigd.

  • Publicerad 09:00, 26 maj 2017

Källskolans elever från förskoleklass till femte klass har äntligen fått en egen skolbyggnad igen, efter åtta månader splittrade i provisoriska lokaler. Nu har de fått flytta till en nybyggd byggnad precis intill Källskolans elever i årskurs 6-9, vid Ekhammarskolan.

Liora, Isabel och Heidi går i första klass och de är alla överens om att det var stökigt att gå i Villa Skoga.

– Den nya skolan är mycket bättre. Här finns en större hall och bra klassrum.

Joline Stering, 10, är också glad de fått den nya skolan.

– Den är större än den gamla, den har bättre ventilation, mer ljus, en vattenkran i klassrummet och fina bänkar med mönster, säger hon.

Fick flytta till en bod

När hon gick i Villa Skoga fick hon och hennes klasskompisar i fyran flytta ut till en bod för att få ett eget klassrum.

– Det var väldigt trångt och vi bråkade om platserna.

Joline Sterling kommer bara att få gå i den nya skolan ett år till innan hon flyttar upp till byggnaden där sexorna och högstadiet går.

– Det är synd att bara få ett år, men jag är glad över det i alla fall. Det känns bra.

Jolines mamma, Linda Sterling, är med i valberedningen i Källskolans styrelse. Hon uppskattar hur fort information gick ut till föräldrarna i och med branden.

”Bra kommunikation”

– Det har varit en bra kommunikation och informationssamtalet redan efter var en viktig del. Det känns fantastiskt nu med den nya skolan och den fina planeringen med skolgården, cykelvägar och busstopp. Det känns bra som förälder, säger hon.

Nu hoppas hon att Källskolans tidigare koncept med hemlagad mat ska kunna återtas efter en tid med caterad lunch.

– Jag vill passa på att ge en eloge till Coop Forum i Brunna. Dagen efter branden gick jag dit och frågade om de hade något att skänka och de gav jättemycket i säckar som räckte till mellanmål på fritids i flera dagar. Jag fick ett fantastiskt bemötande. Det finns människor med hjärta, det gäller att våga be om hjälp, säger Linda Sterling.

Lycklig rektor

Rektor Bo Nyberg är en lycklig rektor denna invigningsdag. Han är nöjd att nya skolan fick just den platsen den fick.

– Det känns kanonbra. Den ligger centralt och är bra upplyst så det känns tryggt. Det är mycket glädje denna dag. Det är kul att vi kan fira den tillsammans. Det har varit ett riktigt teamwork det här med många instanser iblandade. Vi är trötta, men trött och deprimerad och trött och glad är två helt olika saker, säger han.

Till hösten kommer skolan att utöka från 190 elever till 230 och den har potential att växa ännu mer. 230 elever skulle kunna få plats.

Detta har hänt:

Den 13 september 2016 brann Källskolan i Brunna ner.

Redan veckan efter var undervisningen i gång igen, i Villa Skoga och i Skogakyrkan.

Föräldrar, gamla elever, kommunen, Friskolornas riksförbund och Kristna friskolerådet hjälpte alla till.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Kommunen: Vattna inte gräset varje dag

Sol, värme och torrt. Då inför kommunen datumbevattning. – Det gäller till dess att vi säger något annat, säger Jimmie Steibert projektledare på VA-enheten.fredag 25/5 11:35

Senaste numret

Bålstabladet