Ungefär 100 meter av den nya cykelvägen längs med Växthusvägen är fortfarande oasfalterad. Flera incidenter har skett på vägen, som flera cyklister har anmält till kommunen. Foto: Andreas Hovare

Nu asfalteras den farliga cykelvägen mellan Järfälla och Hässelby

Genväg eller senväg? Trots att det varit fritt fram för bilister att rulla på Växthusvägen sedan i maj så har det varit betydligt mer problematiskt för cyklister. Men det ska det bli ändring på nu.

  • Publicerad 11:34, 24 aug 2017

I maj i år stod Växthusvägen mellan Hässelby och Järfälla klar för biltrafik. Men den gång- och cykelväg som anlagts intill slutar i en grusväg i rondellen vid Järfällavägen och Netonnet.

Omkring 100 meter av den totala sträckan har ännu inte asfalterats.

– Man öppnar hela leden med pompa och ståt i maj men den här sträckan av cykelvägen har man bara lämnat, säger Andreas Hovare, som ofta cyklar den vägen.

"Finns ingen varningsskylt"

Han har själv bevittnat flera olyckor på sträckan, som kommer som en överraskning för cyklister som färdats på den asfalterade delen.

– Jag har själv varit på väg att trilla och jag är en van cyklist. Det var lite droppen när jag såg en gammal dam som trillat och slagit sig. Det finns ingen varningsskylt och ingen information om när cykelvägen ska bli klar, säger Andreas Hovare.

Han och flera andra har uppmärksammat Järfälla kommun om problemet, men under sommaren har inget skett. Fram tills nu. När Järfälla Tidning kontaktar kommunen kommer beskedet från park och gata-avdelningen: nu är det dags.

I början av nästa vecka kommer asfalteringen att ske.

LÄS ÄVEN: Ny cykelväg ska binda ihop Hässelby och Järfälla

LÄS ÄVEN: 29 års väntan är över - idag öppnar Växthusvägen

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Nya p-platserna i Viksjö försenas kraftigt

Nyheter "En katastrof för oss handlare" Sedan årsskiftet har det varit knepigt att få parkeringsplats i Viksjö centrum. Målet var att p-platserna närmast butikerna skulle öppnas upp innan midsommar. Men det kommer att dröja betydligt...måndag 18/6 11:42