Berget vid Lindö tunnel sprängs för att ge plats för den maskin som ska borra tunnelröret där den fjärde vägbanan ska gå. Foto: Trafikverket

Nu återupptas sprängningarna vid Lindö tunnel

Efter att ha pausat sprängningarna vid Lindö tunnel förra veckan har Trafikverket nu återupptagit dem. För att säkra upp kommer det bara bli två körfält för trafiken förbi arbetsområdet.

  • Publicerad 10:05, 23 mar 2020

För ett par veckor sedan skapade sprängningarna vid Lindö tunnel långa köer. Stora bitar av berget hade fallit ner över körbanan och det gjorde att uppstädningen efter sprängningen tog längre tid än planerat.

Trafikverket pausade sprängningarna för att göra en riskanalys. Den är nu klar och sprängningarna återupptas i dag, måndag.

"En av åtgärderna är att vi leder om trafiken i riktning mot Ekerö kring detta område. Vilket i sin tur innebär att arbetsområdet mellan berget och vägbanan utökas. Det innebär att röjningen efter varje sprängning kan utföras utan att påverka trafiken", skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Sprängningarna sker mellan klockan 10.00 och 13.00 och i samband med dem stoppas trafiken i båda körriktningarna.

Ska minska köer

Det är körfältet som är närmast arbetsplatsen som stängs av och trafiken i riktningen mot Ekerö till leds över till körfältet i mitten. Omledningen börjar inne i tunneln och fortsätter några meter förbi arbetsområdet. Detta kommer gälla i två veckor framöver och görs i syfte att få trafiken att flyta bättre under sprängningarna.

Enligt Trafikverket är syftet med den här lösningen att minska risker för köer i samband med att rester från sprängningarna städas bort. Men i och med situationen kring coronaviruset är det svårt att bedöma hur trafiken kommer att påverkas då det generellt är färre bilister ute och kör.

Efter ett halvår – grönt ljus för motioner igen

Nyheter Vill se Sportotek i kommunen I dag, torsdag, lade oppositionen sin första motion på över ett halvår. Den handlar om möjligheten att inrätta ett Sportotek.torsdag 24/9 16:57

S: Dags att oppositionen får komma med förslag igen

Nyheter Vill återinföra motioner i kommunfullmäktige I våras beslutade gruppledarna i kommunfullmäktige att stoppa alla motioner i kommunstyrelsen. Nu vill oppositionen återfå möjligheten att göra sin röst hörd.tisdag 22/9 11:37

Inga SL-automater på Mälaröarna

Nyheter Hänvisar till nya betalningssätt framöver Flera oppositionspartier vill att Ekerö kommun ska sätta upp SL Access-automater runtom på Mälaröarna. Något som Mälaröalliansen inte tycker behövs. Beslut tas på tisdag.måndag 21/9 16:55