Berget vid Lindö tunnel sprängs för att ge plats för den maskin som ska borra tunnelröret där den fjärde vägbanan ska gå. Foto: Trafikverket

Nu återupptas sprängningarna vid Lindö tunnel

Efter att ha pausat sprängningarna vid Lindö tunnel förra veckan har Trafikverket nu återupptagit dem. För att säkra upp kommer det bara bli två körfält för trafiken förbi arbetsområdet.

  • Publicerad 10:05, 23 mar 2020

För ett par veckor sedan skapade sprängningarna vid Lindö tunnel långa köer. Stora bitar av berget hade fallit ner över körbanan och det gjorde att uppstädningen efter sprängningen tog längre tid än planerat.

Trafikverket pausade sprängningarna för att göra en riskanalys. Den är nu klar och sprängningarna återupptas i dag, måndag.

"En av åtgärderna är att vi leder om trafiken i riktning mot Ekerö kring detta område. Vilket i sin tur innebär att arbetsområdet mellan berget och vägbanan utökas. Det innebär att röjningen efter varje sprängning kan utföras utan att påverka trafiken", skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Sprängningarna sker mellan klockan 10.00 och 13.00 och i samband med dem stoppas trafiken i båda körriktningarna.

Ska minska köer

Det är körfältet som är närmast arbetsplatsen som stängs av och trafiken i riktningen mot Ekerö till leds över till körfältet i mitten. Omledningen börjar inne i tunneln och fortsätter några meter förbi arbetsområdet. Detta kommer gälla i två veckor framöver och görs i syfte att få trafiken att flyta bättre under sprängningarna.

Enligt Trafikverket är syftet med den här lösningen att minska risker för köer i samband med att rester från sprängningarna städas bort. Men i och med situationen kring coronaviruset är det svårt att bedöma hur trafiken kommer att påverkas då det generellt är färre bilister ute och kör.

Kort säsong för Mälaröbion

Nyheter "Har inte så stora fasta kostnader" Än så länge är Mälaröbion fortfarande öppen, men med många uppskjutna premiärer och svikande publik blir säsongen kort.måndag 30/3 16:35

Här är Svartsjö slotts mörka historia

Nyheter ✓Slavhandel ✓Sexorgier ✓Familjefejder Det är 1757 och till Svartsjö kommer en liten pojke. Han har fraktats från Karibien som gåva till drottningen. Vem var pojken? Bland lysande blåsippor och drillande vårfåglar i Svartsjö slottspark...lördag 28/3 7:30

Fem stockholmare om livet under coronakrisen

Nyheter ✓1177-sjuksköterskan ✓På äldreboendet ✓Blev uppsagd ✓Pluggar hemifrån Många jobbar hemifrån, andra har inte längre ett jobb att gå till eller får inte ta emot besök. Coronaviruset påverkar oss alla, och vi har pratat med några av alla dem som fått ställa om vardagen...fredag 27/3 15:09