Klubbas. Nu ska beslut tas om Pålsundets småbåtshamn och strandpromenaden. Foto: Andreas Enbuske

Nu avgörs småbåtshamnens framtid

Protesterna fortsätter inför beslutet att säkra vägen längs den unika båtkanalen Pålsundet och strandpromenaden på Söder Mälarstrand. Snart avgörs framtiden för småbåtshamnen.

  • Publicerad 11:46, 15 feb 2018

På måndag ska kommunfullmäktige ta ställning till stora förändringar av Pålsundet och Söder Mälarstrand som ska göras för att förhindra risken för ras i området. Planen har väckt starka protester eftersom bryggor och träd ska tas ned för att säkra strandpromenaden.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Drygt 13 500 underskrifter hade i veckan samlats in för att bevara kanalmiljön och i ett sista försök att stoppa beslutet har den ideella föreningen Samfundet S:t Erik skrivit ett öppet brev till de styrande politikerna.

"Oacceptabelt"

“Förslaget är oacceptabelt (...) det innebär att ett av de finaste och relativt orörda vattenrummen i Stockholm skulle förstöras av staden själv”, skriver föreningen som anser att staden måste hitta en annan lösning.

Stor ilska mot rivning av unik småbåtshamn

Trafikborgarrådet Daniel Helldén (MP) har tidigare själv beklagat beslutet eftersom det kommer att innebära förändringar av en "vacker och uppskattad miljö" men han anser att arbetet är nödvändigt eftersom markförhållandena är så pass dåliga.

Kostnad: 130 miljoner

Beslutet som väntas på måndag innebär att staden investerar hela 130 miljoner kronor för att säkra området, framför allt genom spontning. När marken stabiliserats ska det byggas nya gång- och cykelvägar.

Planen är att sätta igång arbetet i höst. Det ska sen fortsätta under hela 2019 och början av 2020.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.