Pendeltrafik. Sommarens avstängningar gjorde pendlingen krånglig för många. Foto: Mostphotos

Nu begärs bättre ersättningstrafik

Sommaren 2017 innebar långa och krångliga resor för Upplands-Bros pendlare. Nu begär politikerna en bättre fungerande erättningstrafik hädanefter.

  • Publicerad 14:54, 13 nov 2017

Många i Upplands-Bro är beroende av en väl fungerande kollektivtrafik – även på sommaren. Pendeltåget är i stort sett det enda sättet att med kollektivtrafik ta sig till och från kommunen.

Sommarens avstängningar gjorde resorna extra långa och krångliga för Upplands-Broborna. Arbetet med Mälarbanan ska tvinga till avstängning i minst tio år till, därför har kommunstyrelsen i Upplands-Bro enats om en skrivelse till Trafiknämnden.

"Vi begär att Trafiknämnden gör allt för att kommande längre avstängningar ska fungera tillfredsställande, även för resenärer i Upplands-Bro. Det vill säga resenärer längst ut i trafiksystemet, och som redan från början har de längsta restiderna. Restiderna behöver bli kortare och med rimligare bytestider och passning än under avstängningen sommaren 2017," skriver politikerna i skrivelsen.

Kommunstyrelsen föreslår direktbussar från Upplands-Bro till centralstationen under rusningstid, direktbussar till Sundbyberg och Odenplan, direktbussar även tidiga morgnar och sena kvällar på helgerna, samt direktbussar till närmaste pendeltågsstation som är i bruk.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet