Allt kan hända. Teaterpatrasket lovar en händelsefull kväll på Riddersviks Herrgård. Foto: Rosita Karlsson/Ylva Bergman

Nu blir det fars i Riddersvik

"En lustfylld bagatell!" så beskriver regissör Lenah Stolpe sitt senaste verk som spelas under hela mars på Riddersvik Herrgård av sällskapet Teaterpatrasket.

  • Publicerad 12:11, 25 feb 2020

I mars har en nyskriven pjäs premiär på Riddersvik. Det är Teaterpatrasket med regissören Lenah Stolpe i spetsen som ligger bakom. Trots att Lenah Stolpe flera gånger tänkt lägga ner dramatiken har hon hamnat där igen.

– Jag tänkte att "nu får det vara nog", idéerna ploppar inte upp lika lätt längre. Men när man väl sitter där och skriver så kommer det, säger Lenah Stolpe inför premiären.

Hon har en diger meritlista inom teatern. Under sin verksamma karriär har hon jobbat som scenframställningslärare, teaterkonsulent, regissör och dramatiker.

Teatersällskapet Patrasket grundade hon runt millennieskiftet och har, förutom några undantag, en ensemble som spelat tillsammans sedan dess. Det är en blandning av professionella och amatörskådespelare.

– Skådespelarna är faktiskt mer professionella än professionella. Det har blivit väldigt mycket lärande under dessa 20 år tack vare min bakgrund. Det är som en väldigt lång teaterskola, kan man säga, berättar Lenah Stolpe.

Humorn viktig

Trots att de har hängt ihop så länge trivs de bättre än någonsin ihop. Humorn förenar dem, och förhoppningen är att det ska sprida sig till publiken i föreställningen "Nyårsafton.. Asch da" som nu ska börja spelas i Riddersvik.

– Varenda repetition är ett stort skratt. Det finns inget större djup i föreställningen alls. Den utspelar sig på nyårsafton i slutet på 20-talet i en gammal våning i Stockholm. Där händer en hel del grejer. Målet är att när publiken går därifrån ska de känna sig glada och att livet är kul, säger Lenah Stolpe.

Om det blir fler år i Riddersvik framöver återstår att se.

– Vi har spelat fem år i Riddersvik, vi hade redan kontrakt för årets föreställningar när det blev ägarbyte i november, så vi får väl se om det blir fler år efter detta.

Föreställningen...

..."Nyårsafton.. Asch da", spelas av "Teaterpatrasket" på Riddersviks Herrgård.

Premiär lördag 29/2. Spelas sedan varje lördag och söndag under hela mars månad.

Mat och kaffe ingår i teaterupplevelsen. Biljetter bokas på info@riddersviksgard.se eller www.riddersviksgard.se, telefon 08-38 04 40.

20-talet. Repetitionerna pågår för fullt i full mundering. Foto: Rosita Karlsson

Inget tillfälligt hotellboende för Järvas äldre

Nyheter Finansborgarrådet: Är inte en lösning Låt Järvas äldre flytta till hotell för att minska risken för smittspridning, löd en uppmaning i ett öppet brev till staden i veckan. Men enligt Anna König Jerlemyr (M), finansborgarråd, finns inga...fredag 3/4 15:55

Vi är Västerort

    Stockholm Direkt