SLUTGEGGAT. Promenadstigen längs vattnet i Årstaskogen ska få fungerande dränering.

Nu blir det mindre geggamoja i Årstaskogen

Det blöta vädret har gjort promenadstigen längs vattnet i Årstaskogen nästintill omöjlig att gå på. Nu ska det ändras.

  • Publicerad 15:51, 30 nov 2017

Har du försökt promenera eller jogga längs vattnet i Årstaskogen den senaste tiden? Då vet du att det inte är långt ifrån samma sak som att delta i Tjurruset.

Stora pölar med vatten och lera bildas överallt.

Men nu ska det bli bättring. Till att börja med är det en sträcka på 63 meter vid Årstadals båtklubb som dräneras. Backen har tidigare varit som ett litet miniatyrvattenfall.

– Den dränering som var här tidigare fungerade inte alls. Massorna som låg över rören var alldeles för kompakta och vattnet kunde inte rinna ner i marken. Nu gör vi om och gör rätt, säger Nicklas från JP Eliassons Entreprenad AB som utför arbetet.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Målet är att samtliga ”dåliga delar” av promenadstigen ska dräneras framöver.

– Ja. Vi känner till att vägen är riktigt dålig på sina håll. Nästa vecka ska vi ut och kontrollera vilka delar av stigen som ska få förbättrad dränering, säger Olle Kvick på Enskede-Årsta-Vantörs stadsdelsförvaltning.

Någon exakt tidplan för när övriga blöta delar ska dräneras är inte spikad.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.