Nu ska Gärdet bli helt fritt från biltrafik. Foto: Jesper Frisk

Nu blir Gärdet HELT bilfritt

Den lilla vägen Greve von Essens väg vid gärdet kommer nu att stängas för all biltrafik. Detta för att skapa plats åt gående och cyklister.

  • Publicerad 13:51, 11 jan 2018

På måndag den 15 januari får du som kör bil inte längre köra på Greve von Essens väg vid Gärdet, vilket gör Gärdet helt bilfritt.

En anledning till avstängningen är att flera bilar tidigare parkerat på vägen och i sin tur blockerat den.

– Det har varit många som ställt sin bil på vägen när de till exempel rastat sin hund och det har minskat framkomligheten. Det är viktigt att alla har access, säger Gunnar Björkman, parkchef på Djurgårdsförvaltningen.

Tanken med den bilfria vägen är helt enkelt att minska biltrafiken och på så vis öka trivseln på Gärdet.

– På så vis kan det bli bättre för hundägare, ryttare och cyklister som vill använda vägen. Man vet att det inte kommer en bil eller lastbil farandes och man kan känna sig trygg, vi ökar rekreations värdet för stockholmarna och tillresta, säger han.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

För de som använder vägen för att komma till sin verksamhet samt för de föräldrar som lämnar sina barn på förskolan Lindarängens Waldorfskola så har en alternativ väg byggts som en förlängning av Sandhamnsgatans.

Och för de som tidigare parkerat på vägen finns andra möjligheter menar Gunnar Björkman.

– Det finns flera parkeringsmöjligheter bland annat vid Sandhamnsgatan, Källhagen värdshus
och Kaknästornet, säger han.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

C-politiker vill adoptera bort papperskorgar

Nyheter "Jag vill se kreativiteten flöda" Vill du döpa en buske? Skriva ett citat på en papperskorg? Sätta ett parasoll på en bänk? Det tycker Centerpartiet vore toppen. De vill nämligen att 08:orna ska kunna adoptera delar av den offentliga...onsdag 18/7 19:00

Vattenvarning vid Smedsuddsbadet

Nyheter För höga halter av bakterier – men stockholmarna badar på ändå Vattnet vid Smedsuddsbadet är "otjänligt" och staden avråder från att bada, men när StockholmDirekt besökte stranden badades det för fullt.onsdag 18/7 17:34