Taggade. Backen Lisa Carlsson och sportchef Robin Andersson är glada över den nya hallen i Hägerneholm. Foto: Mikael Andersson

Nu blir Hägerneholmshallen ny hemmaborg för guldlaget

Efter att ha tränat och spelat i Tibblehallen har flytten skett till nya lokalerna. Nu ska Täby FC försvara SM-guldet i nybyggda Hägerneholmshallen.

  • Publicerad 16:48, 11 sep 2019

Det blev en historisk säsong för Täby FC:s damer förra året när de kammade hem sitt första SM-guld någonsin. Snart startar säsongen igen, denna gång i den nya hallen i Hägerneholm och träningen för damerna är i full gång.

– Det känns jättekul att vi fått flytta in nu, det bästa är att klubben blir samlad här. Vi har ett kafé och snart kommer kansliet att sitta här också, säger Robin Andersson, sportchef för Täby FC:s damer i högsta ligan SSL och herrar i division 1.

Bättre träningstider

I helgen invigdes hallen för allmänheten, men klubben har tränat i lokalerna sedan augusti. På dagtid kommer den att användas av elever från Hägerneholmsskolan, men efter skoltid kommer Täby FC träna i lokalerna. Robin Andersson säger att det innebär en stor förändring.

– Vi har ju delat Tibblehallen med handbollen och basketen så det blir ett stort lyft för oss. Vi får mycket bättre speltider, vilket betyder mycket för spelarna, säger han.

Lisa Carlsson, back i damlaget, håller med.

– Alla i laget jobbar heltid och det betyder mycket att få tidigare träningstider, vi kommer kunna träna hårdare, säger hon.

Räcker ytan nu för ungdomarna?

– Det skulle nog behövas minst två hallar till i dagsläget för att ge alla den träningstid som de vill ha, säger Robin Andersson.

"Vi är ju lite av deras förebilder"

Lisa Carlsson tror även att den nya hallen betyder mycket för de yngre spelarna i klubben.

– Nu kommer vi och delar av ungdomslagen träna i samma hall. Vi är ju lite av deras förebilder och jag tror det betyder mycket att kunna gå fram och prata med oss och titta på vårt spel.

Fem spelare har slutat i laget inför kommande säsong men med nya tränare och sju nya tillskott ska laget försvara sitt guld.

– Nu vet vi vad det innebär nu och vi är mer taggade än tidigare på att komma dit igen. Nu ska vi spela ihop oss, säger Lisa Carlsson.

Första matchen för säsongen blir borta mot Karlstad. Den 29 september kommer första hemmamatchen gå av stapeln i Hägerneholmshallen. Nya läktaren kommer ha plats för 500 åskådare, lite mindre än Tibblehallen – vilket kan skapa mer ös, menar sportchefen.

– Vi hoppas att många vill komma och titta och jag tror att hallen nu kommer bli fullsatt vilket kommer skapar en bättre stämning, säger Robin Andersson.

Träning. Här tränar damerna för fullt inne i den nya Hägerneholmshallen, med en nya yta kan spelarna få bättre träningstider. Foto: Mikael Andersson

Nya spelarna

In i laget kommer:

Sofie Rissveds - från Linköping IBK

Agnes Wiklund - från IK Sirius 

Julia Ulvhag - från Bele Barkarby IF

Rebecka Jansson - från Bele Barkarby IF

Frida Nilsson - från Åkersberga IBF

Jenna Taivaloja - från Telge SIBK

Tilda Määttälä - uppflyttad från damjuniorerna

De som slutar eller byter klubb är:

Jennifer Stålhult - Slutar

Elin Gillberg - Slutar

Micaela Sjöberg - går till Västerås Rönnby IBK

Madeleine Westerberg - går till Tyresö/Trollbäcken IBK

Visa merVisa mindre

Guldvittring. Spelaren och backen Lisa Carlsson tillsammans med sportchef Robin Andersson är taggade på att försvara SM-guldet. Foto: Mikael Andersson

Det här är Täby FC

Bildades 2006 och är en sammanslagning av IFK Täby och Täby IS, samt dåvarande Caperio/Råsunda i Solna som flyttade över sin verksamhet till den nya klubben.

Täby FC har drygt 1576 licensierade spelare och enligt klubben är de "landets, och därmed världens, största innebandyförening".

Damena spelar i SSL, Svenska superligan, som är den högsta ligan. Herrarna spelar i division 1, den tredje högsta ligan.

Damerna har totalt spelat 12 säsonger i SSL.

2019 vann Täby FC:s damerna SM-guld.

Visa merVisa mindre