LEKFOKUS. Tillitsverket har haft lekdagar i Botkyrka tidigare. När de nu kommer tillbaka flyttar de in en hel vecka. Foto: Tillitsverket/Stina Balkfors

Nu blir Hallunda lekparadis – i en vecka

Nästa vecka flyttar leken in på Folkets hus i Hallunda. Förskolebarn och deras pedagoger får prova på olika lekar under en vecka som avslutas med en lekfest som är öppen för alla.

  • Publicerad 15:30, 8 okt 2019

Lek tar plats i Hallunda hela nästa vecka. Det är den ideella organisationen Tillitsverket som har intagit Folkets hus.

– Vi flyttar in på måndag och bygger om en lokal där till barnens värld, till ett lekparadis, säger Stina Balkfors som är en av initiativtagarna bakom Tillitsverket.

Under veckan blir det både fortbildning för förskolepedagoger och lek för 120 barn om dagen. På fredagen mellan klockan 15 och 17 kan man komma och titta på lekutställningen som byggts i lokalen i Folkets hus, och sedan avslutas veckan med en öppen lekdag den 19 oktober för både barn och föräldrar.

– Alla är välkomna att komma mellan klockan 11 och 16. Man kan komma och gå som man vill och det kommer vara gemensamma lekar, sagolekar, måleri, bygglek och teaterlek, säger Stina Balkfors.

Vuxna behöver leka

Poängen med lekdagen är att även de vuxna är med och leker, menar hon.

– Leken är barnens värld men det är i leken som vi blir till människor. Det är där vi märker vilka vi är, där empatin väcks och där man kan få förtroende för att fler saker än det vi ser framför oss är möjligt. Ju mer vi vuxna tar den världen på allvar desto mer hopp fans det för framtiden.

Detta är inte Tillitsverkets första besök i Botkyrka. I somras hade de en lekdag på Fittja äng och under jullovet förra året höll de även lekaktiviteter i Hallunda Folkets hus.