Nu blir Kransen ännu mera vintagemecka

Ännu mera vintage. Snart slår ytterligare två vintagebutiker upp portarna i Möbelgruppens gamla lokaler. Och i lördags flyttade Koffertmannen in i Kabelverkets gamla lokaler.

  • Publicerad 13:17, 8 feb 2016

I  helgen inveg Koffertmannen, eller Anders Pettersson Lindberg som han egentligen heter sin första ordentliga butik på Aprilgatan i Midsommarkransen. Stockholms kanske första koffertbutik.

– Jag kommer att sälja gamla koffertar och väskor och kuriosa, säger Anders Pettersson Lindberg.

Kärleken till koffertar började redan 2009, då fick han han en gammal koffert av en granne. Och sedan dess kan man säga att kärlekshistorien eskalerat.

– Då bodde jag själv och tyckte att det var fint att inreda med koffertar. Men jag tyckte att en såg lite ensam ut så jag köpte några fler och rätt vad det var så hade jag 20 stycken, säger han.

Stor på Instagram

Koffertarna har han sålt till allt från privatpersoner till kafeér och filmbolag. Hans instagram har över 3 500 följare och tidigare har man behövt ta sig till industrilokalen i Västberga för att spana in rariteterna. Nu kommer åtminstone 65 av de totalt 95 koffertarna att rymmas i den nya butiken.

Men koffertmannen är inte den enda nya stjärnan på Kransens fullmatade vintagehimmel. Snart flyttar Bodil vintage och Retrorummet från Björkhagen och tar över Möbelgruppens gamla lokaler på Svandammsvägen.

– Det finns många vintagebutiker och det är ett trevligt område med stor potential, säger Kristian Molda som äger Retrorummet.

Han och Elin Jensdotter Hont som driver Bodil vintage har delat lokal i Björkhagen.

Han med inriktning på möbler, prylar och lampor. Hon med inriktning på möbler, inredning och kläder.

– Jag är så himla peppad på flytten. Jag vill bara snabbspola hela februari och mars. Det känns jättekul jag längtar, säger Elin Jensdotter Hont.