Kommunen inför officiell flaggvecka under Pride. Foto: Mostphotos

Nu blir Pride officiell flaggvecka i Järfälla

Nu blir Prideveckan officiell flaggvecka i Järfälla. När kommunen förtydligar reglerna för flaggning skrivs Prideveckan in bland de allmänna flaggdagarna.

  • Publicerad 16:34, 30 aug 2017

Sedan ett antal år tillbaka så flaggar Järfälla kommun under Stockholm Pride. Nu beslutar man att göra veckan till en officiell flaggvecka, vilket innebär att regnbågsflaggan kommer att hissas varje år.

– Vi lägger in det i reglerna för flaggning. Det är roligt, men också viktigt att stärka Järfälla som en kommun som inte gör skillnad på människor, säger Claes Thunblad (S), kommunstyrelsens ordförande.

Gäller från oktober

Flaggningen under Prideveckan ska även fortsättningsvis ske i Jakobsberg, på de flaggstänger som står vid Posthuset och kommunhuset.

– Vår policy är att flaggningen sker i centrala Jakobsberg. Men möjligheten finns att flagga på fler ställen i kommunen i framtiden, säger Claes Thunblad.

Från och med oktober ska de nya flaggreglerna gälla.

I framtiden kommer alltså reglerna att gälla Pride, kungliga namnsdagar och födelsedagar, nyårsdagen, påskdagen, 1 maj, veterandagen, pingstdagen, nationaldagen, midsommardagen, valdag, FN-dagen, Gustav Adolfsdagen, Nobeldagen och juldagen.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42