Nytt stall. På onsdag 1 november tas första spadtaget för ett nytt stall i Säby. Illustration: Tengbom arkitekter

Nu börjar bygget av nya stallet på Säby gård

Det är några månader försenat – men nästa vecka tas första spadtaget till det nya, 700 kvadratmeter stora stallet.

  • Publicerad 12:03, 27 okt 2017

Ridsugen? Onsdag den 1 november tas det första spadtaget för det nya stallet som ska byggas i Säby gård, som från början var tänkt att börja byggas i våras. Stallet kommer att vara 700 kvadratmeter stort och bestå av 28 boxar.

Så blir nya ridskolan på Säby gård

Det ska placeras längs med vägen in mot Säbys naturreservat, intill det gamla stallet som nyligen renoverades och kommer att finnas kvar.

Planen är att de större hästarna ska bo i det nya stallet och ponnyhästarna i det gamla. Ridskolan kommer att vara igång som vanligt under byggnadstiden, enligt Järfälla Ryttarförening.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Beskedet: Jakobsbergs kvarn ska byggas upp igen

Nyheter Kan stå klar 2019 Frågan om att bygga upp kvarnen i Jakobsberg, som brann ner 2005, är en hjärtefråga för många Järfällabor. Samma vecka som valet i september ska återuppbyggnaden tas upp i kommunstyrelsen.torsdag 21/6 14:34

Ge dig ut på sjön – utan egen båt

Nyheter Sjölivet i Västerort och Järfälla som inte kostar skjortan En av alla fördelar med att bo i Västerort och Järfälla sommartid är såklart närheten till Mälaren. Stranden i all ära men ibland vill man kanske njuta av sjön utan att behöva hoppa i plurret. Här är...torsdag 21/6 12:42