Egen buss. Bussen går till Stora Coop på tisdagar och fredagar. Foto: Linda Janke

Nu börjar en buss gå till Stora Coop

Coop har tagit bussfrågan i egna händer. I morgon går den första bussen till den nya butiken i Brunna Park .

  • Publicerad 13:54, 27 nov 2017

Tidigare skrev Upplands-BroBladet om att den nya Coop-butiken i Brunn Park inte blir tillgänglig för alla. Kommunen behöver bli färdig med ombyggnationen av en tunnel innan de kan dra en busslinje med ett stopp på Pettersbergsvägen, och tekniska problem sätter käppar i hjulet. När tunneln kan bli redo för tung trafik går inte att säga.

Nu ordnar Coop en egen buss. Den kommer i första hand att gå på tisdagar, i samband med pensionärsrabatten, och på fredagar. Bussen kommer att gå ifrån Kungsängen centrum klockan 09.30 och klockan 12.00. På vägen stannar den i Tibble, på Hjortronvägen 1, och vid Kungsängen Forum, för att sedan vara framme vid Stora Coop i Brunna Park. Hela resan tar en halvtimme och är helt kostnadsfri.

Bussarna tillbaka tar samma väg och avgår från Stora Coop klockan 11.30 och klockan 14.00.

– Vi har under en längre tid bevakat frågan om tillgänglighet för invånare i Kungsängen till butiksområdet. När det blev klart att vi skulle öppna butiken och att vissa kunder gärna vill men inte har så lätt att ta sig dit på egen hand började vi undersöka möjligheten att ta fram en egen lösning och nu är det klart, säger Charlotta Åsell, pressekreterare på Coop.

Tidtabellen gäller fram till fredagen den 22 december.

– Efter jul kommer vi att utvärdera och fatta beslut om eventuell fortsättning, säger Charlotta Åsell.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Trafikolycka vid Hemköp

Flera vittnen såg hur en motorcykel körde in i en svängande bil utanför Hemköp. Några har beskrivit att motorcykeln höll hög hastighet.söndag 8/7 8:36

Senaste numret

Bålstabladet