Inflytt. Modulbostäderna blev klara i början av augusti. Foto: Lotten Engbom

Nu börjar inflyttning i nya modulbostäderna

Varför bor ingen i modulbostäderna intill Enebybergsvägen? undrar flera Danderydsbor. Men trots att det inte märks är några lägenheter redan bebodda.

  • Publicerad 16:50, 13 sep 2018

Förra året beslutades det att 48 modulbostäder skulle byggas intill Båtmanstorpet på Enebybergsvägen. Nu står de gröna husen klara, men flera Danderydsbor undrar varför ingen har flyttat in än. De upplever att lägenheterna stått tomma sedan månader tillbaka.

Men faktum är att bostäderna, som är till för nyanlända, blev klara för drygt en och en halv månad sedan, i början av augusti.

– Det har flyttat in folk i två av lägenheterna, en familj och en ensamstående. Sedan har vi ytterligare en planerad inflytt de närmsta dagarna, säger Gunila Stenzelius på socialkontoret i Danderyd.

Är tillfälligt boende

Modulbostäderna är ett genomgångsboende, vilket är tillfälliga bostäder med korttidskontrakt. Syftet är att de som flyttar in ska bo i lägenheten i två år medan man letar ett långsiktigt boende.

Allt eftersom kommer fler familjer att flytta in då de anvisas till kommunen från Migrationsverket.

Gunila Stenzelius berättar att de nyanlända som flyttar in tas emot av en flyktingsekreterare.

– Varje nyanländ aktualiseras på Arbetsförmedlingen som upprättar en etableringsplan. Kommunen har även en boskola som tekniska kontoret håller i. Där kan den nyanlände få information om olika saker, det är ett väldigt viktigt informationstillfälle, säger hon.

Hej!

Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter.

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Nytt center ska underlätta för lokala företagare

Nyheter Smygöppnade i veckan Ett nytt företagscenter på Tuna torg ska ge Vallentunas egenföretagare möjligheten att skapa kontakt med både kommunen och andra företagare.fredag 22/2 16:55