Inflytt. Modulbostäderna blev klara i början av augusti. Foto: Lotten Engbom

Nu börjar inflyttning i nya modulbostäderna

Varför bor ingen i modulbostäderna intill Enebybergsvägen? undrar flera Danderydsbor. Men trots att det inte märks är några lägenheter redan bebodda.

  • Publicerad 16:50, 13 sep 2018

Förra året beslutades det att 48 modulbostäder skulle byggas intill Båtmanstorpet på Enebybergsvägen. Nu står de gröna husen klara, men flera Danderydsbor undrar varför ingen har flyttat in än. De upplever att lägenheterna stått tomma sedan månader tillbaka.

Men faktum är att bostäderna, som är till för nyanlända, blev klara för drygt en och en halv månad sedan, i början av augusti.

– Det har flyttat in folk i två av lägenheterna, en familj och en ensamstående. Sedan har vi ytterligare en planerad inflytt de närmsta dagarna, säger Gunila Stenzelius på socialkontoret i Danderyd.

Är tillfälligt boende

Modulbostäderna är ett genomgångsboende, vilket är tillfälliga bostäder med korttidskontrakt. Syftet är att de som flyttar in ska bo i lägenheten i två år medan man letar ett långsiktigt boende.

Allt eftersom kommer fler familjer att flytta in då de anvisas till kommunen från Migrationsverket.

Gunila Stenzelius berättar att de nyanlända som flyttar in tas emot av en flyktingsekreterare.

– Varje nyanländ aktualiseras på Arbetsförmedlingen som upprättar en etableringsplan. Kommunen har även en boskola som tekniska kontoret håller i. Där kan den nyanlände få information om olika saker, det är ett väldigt viktigt informationstillfälle, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Fortsatt renoveringsiver i Stockholm

Bostad LISTA: Så mycket rot-avdrag har gjorts i din kommun under 2018 Det senaste årets oro på bostadsmarknaden tycks inte ha påverkat renoveringslusten bland Stockholms invånare. Hittills i år har vi köpts rot-tjänster för miljarder, visar siffror från Skatteverket.onsdag 19/9 6:50

Experten varnar: Livsfarligt med mopedbilar

Nyheter Körskollärare: "Det finns ingen säkerhet" Allt fler ungdomar köper mopedbilar i Norrort. Men på Täbys Mopedskola menar man att bilarna ger en falsk trygghetskänsla och att fler bryter mot regler.tisdag 18/9 16:57