Inflytt. Modulbostäderna blev klara i början av augusti. Foto: Lotten Engbom

Nu börjar inflyttning i nya modulbostäderna

Varför bor ingen i modulbostäderna intill Enebybergsvägen? undrar flera Danderydsbor. Men trots att det inte märks är några lägenheter redan bebodda.

  • Publicerad 16:50, 13 sep 2018

Förra året beslutades det att 48 modulbostäder skulle byggas intill Båtmanstorpet på Enebybergsvägen. Nu står de gröna husen klara, men flera Danderydsbor undrar varför ingen har flyttat in än. De upplever att lägenheterna stått tomma sedan månader tillbaka.

Men faktum är att bostäderna, som är till för nyanlända, blev klara för drygt en och en halv månad sedan, i början av augusti.

– Det har flyttat in folk i två av lägenheterna, en familj och en ensamstående. Sedan har vi ytterligare en planerad inflytt de närmsta dagarna, säger Gunila Stenzelius på socialkontoret i Danderyd.

Är tillfälligt boende

Modulbostäderna är ett genomgångsboende, vilket är tillfälliga bostäder med korttidskontrakt. Syftet är att de som flyttar in ska bo i lägenheten i två år medan man letar ett långsiktigt boende.

Allt eftersom kommer fler familjer att flytta in då de anvisas till kommunen från Migrationsverket.

Gunila Stenzelius berättar att de nyanlända som flyttar in tas emot av en flyktingsekreterare.

– Varje nyanländ aktualiseras på Arbetsförmedlingen som upprättar en etableringsplan. Kommunen har även en boskola som tekniska kontoret håller i. Där kan den nyanlände få information om olika saker, det är ett väldigt viktigt informationstillfälle, säger hon.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

StockholmDirekt Comment Policy

Håll dig till saken. Håll god ton. Du ansvarar själv för att ditt inlägg inte bryter mot svensk lag.

Please read our Comment Policy before commenting.

Avliden försvann efter miss på boende i Täby

Nyheter Anhöriga fick leta i två veckor Fördröjt dödsbevis och en kropp som fördes till fel destination, det gör att Ivo nu riktar kritik mot ett vård- och omsorgsboende i Täby.tisdag 20/11 10:56

Två gripna efter inbrott på restaurang i Täby

Nyheter Spårade med hund Efter ett inbrott på en restaurang inatt kunde två misstänkta gärningspersoner gripas av polisen i närheten av Mörtsjön.tisdag 20/11 8:42