Yvonne Öijerblom, Karin Swedberg, Mona Petersén och Gösta Blum hälsade vi på i juni i år på seniorboendet i Svalnäs. Foto: Hege Hellström

Nu bygger megapopulära seniorboendet ut

Det populära seniorboendet i Svalnäs kommer få nya seniorlägenheter när huvudkontoret flyttar ut från området och gör det möjligt för utbyggnad. Men kötiden är fortsatt långa.

  • Publicerad 16:39, 5 dec 2017

I april 2018 planeras åtta nya seniorlägenheter vara klara för inflyttning på Blomsterfondens bostadsområde i Svalnäs, vilket betyder att det då finns totalt 148 seniorbostader i området.

– Exakt datum för inflytt är inte satt. Det är ett gammalt hus som vi bygger om i och det kan ju uppkomma åtgärder man inte har räknat med, säger fastighetschefen Lisa Holmquist.

Det är Blomsterfondens gamla huvudkontor som nu byggs om till tvåor och treor med boytor från 55 upp till 97 kvadratmeter. Hyrorna är inte satta än, men planen är att de ska sättas i januari.

Långa kötider

Något vi tidigare uppmärksammat är kötiderna till boendet, som är något utöver det vanliga. Kötiden är lika lång som medlemstiden och man måste aktivt söka och skicka in intresseanmälan för att få en lägenhet. Och med en rätt lång kötid är det bra att vara ute i god tid.

LÄS HÄR: Sanna, 28 år, köar redan till det heta seniorboendet

– Beroende på om det är ombyggnation eller nybyggnation varierar kötiderna. Svalnäs är väldigt populärt och där kan kötiderna varierar omkring 17 till 25 år, säger Christel Jansson som är insamlings- och kommunikationschef på Blomsterfonden.

Några förändringar innebär att de nya lägenheterna får en entré vid parkeringen, men de kommer behålla de omtyckta salongerna.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Ordningsvakten om stöket i centrum: "Föräldrarna måste ta sitt ansvar"

Nyheter "Skrämmande för att vara en 14-åring" På eftermiddagar och kvällar blir det en del stök i Vallentuna Centrum och på kulturhuset. Något som har gått till sin gräns, anser ordningsvakten Roger Bärlund.måndag 22/10 16:32

Nu ska köerna lösas upp - med nya filer

Nyheter En av Täbys värsta trafikproppar byggs om Att det blir långa köer och trafikstockningar på Täbys vägar är ingen nyhet. Men nu pågår ett arbeta med att öka framkomligheten på Marknadsvägen och kring Bergtorpsrondellen.måndag 22/10 16:08