Nyproduktion. Tornet ska uppföra sju byggnader på Ringvägen. Foto: Illustration: Tornet

Nu byggs 152 nya hyreslägenheter

Den här fredagen, den 26 januari, sätts det första spadtaget för bygget av 152 hyreslägenheter i Kungsängens centrum.

  • Publicerad 14:39, 24 jan 2018

Tornet både bygger och förvaltar sina lägenheter, och nu är det premiär för bostadsproduktionsbolaget att bygga och förvalta i Upplands-Bro.

– Det känns bra. Det har varit en lång process, men det blir bra till slut, säger Göran Wendel, VD på Tornet.

Bygget är den första etappen av ett större projekt. Sju byggnader ska uppföras på Ringvägen. De 152 lägenheterna kommer att vara allt ifrån enrummare till fyror på 78 kvadratmeter.

– De blir kommunikationsnära, mitt i centrum så de boende kommer att kunna leva sina liv lätt, säger Göran Wendel.

Inflyttning till nästa år

Husen byggs i en solfjäderform i en bergsluttning med utsikt över Mälaren.

Inflyttning i de nya bostäderna kan bli till sommaren 2019.

– Upplands-Bro är en av landets snabbast växande kommuner och det finns en stor efterfråga på bostäder. Upplands-Bro får genom Tornet en ny stark och långsiktig aktör som ska bygga, äga och förvalta lägenheterna som hyresrätter. Ett viktigt och välkommet tillskott, säger Camilla Janson (S), kommunstyrelsens ordförande.

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Läsarna får inte nog av Staffans mordhistorier

Staffan Öberg från Bro blev författare på heltid när han gick i pension. Nu reser han land och rike runt och säljer sina böcker på marknader.lördag 26/5 15:00

Jakob laddar inför maran

Den 2 juni springer Jakob Jogfors från Kungsängen Stockholm Marathon för elfte gången. Det är något han ser fram emot – och särskilt känslan efteråt.lördag 26/5 9:00

Senaste numret

Bålstabladet