Nu byggs Fridhemsplan om – räkna med extra trafikstök i ett år

Nu byggs Fridhemsplan om för att skapa mer plats för gående och skönt häng. Så räkna med extra stök i trafiken – i ett drygt år.

  • Publicerad 14:40, 19 jun 2017

Som bekant vill staden bygga om vid Fridhemsplan, framförallt den norra sidan av Drottningholmsvägen vid tunnelbanan och Åhléns, där bland annat trottoaren ska breddas.
Tanken är att bullriga Fridhemsplan ska bli ett härligare ställe med större plats för gående och uteserveringar.

Beskedet: Trottoaren breddas vid Fridhemsplan - men kioskerna blir kvar

Nu har bygget kommit igång på allvar och grävskoporna har bland annat börjat att sätta tänderna i mittrefugen, som ska försvinna för att skapa plats åt ombyggnationen.

Enligt Mats Larsson, anläggninsgingenjör på trafikkontoret, ska de ha två körfält i vardera riktning igång under bygget. Nu under rivningen av mittrefugen, och framöver, kan det bli ytterligare trafikstörningar enligt honom. Rivningen av mittrefugen ska vara klar i slutet av nästa vecka enligt Mats Larsson.

Brusiga Fridhemsplan ska bli stillsamt torg i "fint söderläge" – och helt dött?

– Det kommer vara vissa såna mer kortvariga insatser, främst nattetid. Det är en hel del ledningsarbeten över Drottningholmsvägen och St Eriksgatan och även fjärrvärmen håller på att lägga om sina ledningar. Men vi samordnar våra arbeten med deras för att få så lite trafikstörningar som möjligt.

Reportage: Finns det skönhet på fula Fridhemsplan?

De uppmärksammade kioskerna, som efter folkets protester, blir kvar på den nya trottoaren ska flyttas tillfälligt efter sommaren.

Hela projektet ska, enligt nuvarande prognoser, vara klart efter nästa sommar så det kommer vara stökigare än vanligt att ta sig förbi Fridhemsplan under en lång tid.

– Ja, men vi jobbar för att det ska bli så lite trafikstörningar som möjligt. Det stora arbetet ligger på den norra sidan av Drottningholmsvägen,  vid tunnelbanan och Åhléns. Vi håller nu på att titta på vilka trafikstörningar vi har och kommer gå ut med trafikmeddelande till Trafik Stockholm och Trafiken.nu.

Bygget med att skapa en bredare trottoar vid Fridhemsplan är igång. Foto: Per Brandt

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.

Stockholm Marathon redan fullbokat

Nyheter Firar 40 år – med ny bana Om drygt en vecka är det dags för tusentals löpare att inta Stockholms gator när den 40:e upplagan av Stockholm Marathon går av stapeln. En helt ny bana har tagits fram, och trycket har varit så högt...lördag 26/5 17:00

Här är fritidshusen i Stockholm alla vill ha

Nyheter LISTA: Tio populäraste objekten i länet just nu Sjötomt, klassiska röda stugor och prisvärt. Det är vad som lockar mest när vi letar sommarstuga i Stockholms län, visar siffror från Hemnet. Och vissa områden är extra heta just nu.lördag 26/5 9:00