Nybygge. Så här är tanken att de nya byggnaderna ska se ut. Det blir hyresrätter och boende för LSS. Foto: Illustration: Sweco

Nu byggs hyreslägenheter i Täby Park

Utvecklingen att den nya stadsdelen i Täbypark fortsätter. Nu ska Riksbyggen tillsammans med NCC bygga 131 hyresrätter i området.

  • Publicerad 10:49, 8 maj 2020

De första personerna flyttade in i den nya stadsdelen Täby Park i slutet av mars, men allt fler personer ska bli Täbyparks-bor under de kommande åren.

Nu bygger Riksbyggen tillsammans med NCC 131 hyresrätter i delen närmast Viggbyholmsavfarten och rondellen. Projektet heter passande nog Galopphästen och kommer att bestå av två hus. Ett av husen kommer att vara fyra våningar och det andra sex.

– Det är väldigt roligt att vi kan fortsätta med stadsutvecklingen i området, säger Cathrine Velin, projektutvecklare, NCC Building Sweden.

LSS-bostäder och uteplats

I det mindre huset kommer det bli sex stycken LSS-bostäder. Bostäderna är extra anpassade för vuxna som behöver extra hjälp i hemmet. I dessa kommer det att finnas ett gemensamt utrymme och ett utrymme för personal som arbetar på platsen.

Mellan husen byggs ett underjordiskt garage där tio procent av parkeringarna är planerade för elbilar. Ovanför garaget bygger NCC en grön uteplats till de boende.

– Det blir en yta för gemenskap, sittplatser samt en boullbana, en plats där man kan umgås. Bostäderna ska skapa en övergång från områdets stadskvarter till intilliggande naturpark, säger Cathrine Velin.

Inflyttning 2021

Sedan tidigare bygger NCC drygt 100 bostadslägenheter i Täby Park och inflyttning i dessa sker i december i år. Redan nu är alla gator som ska tillhöra de nya husen färdiga och gatorna öppnas etappvis.

– Det är viktigt med blandning av hyresrätter och bostadsrätter, säger Cathrine Velin.

I augusti 2020 kommer de sätta spaden i marken för Galopphästen och första inflyttning beräknas starta våren 2022.

Stockholm Direkt