Modulhus. Här på parkeringen mellan Tantolunden och Rinvägen ska det byggas 22 lägenheter för nyanlända. Fotot togs vid ett informationsmöte om modulhusen förra våren. Foto: Karoline Montero Araya

Nu byggs modulhus på Södermalm

Nu startar bygget av bostäder för nyanlända intill Tantolunden. Efter flera misstänkta mordbränder på liknande planerade boenden höjs säkerheten även vid modulhusbygget på Södermalm.

  • Publicerad 11:35, 8 feb 2018

På en del av parkeringen i kanten av Ringvägen, precis intill Tantolunden, börjar staden nästa vecka att förbereda inför byggstarten av modulhusen för nyanlända.

Först ska träd beskäras och sen ska de första markarbetena starta i mitten av februari. Senare i vår levereras modulerna till platsen i stort sett färdiga även om det också behövs ska byggas en del på plats, både invändigt och utvändigt.

Staden räknar med att ett 90-tal nyanlända kan bo här och att bostäderna ska vara klara till sommaren. Det ska bli 22 lägenheter, 18 tvåor och 4 treor.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Det här blir de första modulhusen för nyanlända i innerstan och ska vara tillfälliga hem åt personer som har fått uppehållstillstånd i Sverige.

Säkerheten höjs

Den här veckan har det brunnit på två liknande byggen av boenden som var tänkta för nyanlända i Åkersberga och i Nacka. Båda händelserna utreds som misstänkta mordbränder.

– Vi tar alltid säkerheten på största allvar och är medvetna om det som hänt på olika platser runt om i staden. Med anledning av senaste tidens händelser har vi dessutom höjt säkerheten ytterligare runt våra modulbostadsbyggen, säger Karin Stener, kommunikationschef på Stockholmshem.

LADDA NER VÅR APP Iphone eller Android

Hon vill dock inte kommentera hur Stockholmshem arbetar för att säkra bygget vid Ringvägen.

Modulhusen har ett tillfälligt bygglov på platsen i fem år. Totalt kostar projektet 34 miljoner kronor.

MOT GATAN. Fasaden mot Ringvägen enligt skisserna. Totalt är det 40 moduler som byggs. Foto: Stockholmshem

FRÅN PARKEN. Fasaden mot Tantolunden enligt skisserna. Totalt är det 40 moduler som byggs. Foto: Stockholmshem

Om kommentarer på denna sajt

Hej! Vad tycker du om det du just läst? Bidra gärna med tankar och synpunkter men tänk på att det bästa sättet att hitta läsare är att hålla sig kort och koncis, med en god ton. Glöm inte att dela alla artiklar du kommenterat – för ännu mer debatt! Här kan du läsa mer om vilka regler som gäller i våra kommentarsfält.

Comments powered by Disqus.